Профорієнтаційна робота зі старшокласниками – орієнтир на вибір професії

3 березня 2021 року
Киівська обл.

 

Викладачі кафедри фізичного виховання завітали до Юрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  Фастівського району Київської області. Це вже другий візит наших викладачів у рамках співпраці між школою і НУБіП України з приводу профорієнтаційної роботи з  учнями старших класів.

Вибір професії для кожної молодої людини – це вибір свого місця в житті, подальшого шляху навчання і праці. Профорієнтаційна робота зі старшокласниками – один з головних напрямків виховної роботи, яка спрямована на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. Завданням профорієнтаційної роботи є підготовка учня до обґрунтованого вибору професії, що задовольняє як особисті інтереси, так і суспільні потреби. Вона містить такі види профорієнтаційної діяльності як  професійна інформація та професійне виховання. Якщо професійним вихованням переважно займаються вчителі школи, а особливо класний керівник; то надати ґрунтовну інформацію щодо спеціальностей, які можна опанувати у ЗВО і професії, які користуються найбільшим попитом на ринку праці допоможуть викладачі університету.

Так у четвер, 25 лютого відбулася зустріч викладачів кафедри фізичного виховання з учнями 10-го та 11-го класів Юрівської ЗОШ. Разом зі старшокласниками на лекції були присутні директор загальноосвітнього закладу Анатолій Пилипович Ловягін і класний керівник 10-го класу Тетяна Андріївна Коваленко.

Старший викладач кафедри фізичного виховання Наталія Володимирівна Крупко презентувала нові спеціальності, які відкрилися в НУБіП України, розказала про переваги навчання в нашому виші, про співпрацю з університетами інших держав, про програму подвійних дипломів, навчальну практику за кордоном і перспективи працевлаштування. Також зупинилася на спеціальності «Фізична культура і спорт» та професійних тренерах, які викладають на нашій кафедрі і запропонувала вибрати НУБіП України для подальшого навчання і отримання престижних затребуваних професій.

Старший викладач кафедри Ріма Гасимівна Дубовік більш детально зупинилася на факультетах  університету та підготовчих курсах для вступу в НУБіП України. Запропонувала інформацію для майбутніх вступників у вигляді згрупованої таблиці, з якої учні змогли дізнатися про минулорічний прохідний бал на бюджет по всіх спеціальностях НУБіП України, ліцензійний обсяг, сертифікати ЗНО для вступу на відповідну спеціальність та минулорічну вартість навчання на різних спеціальностях.

Школярі зацікавилися наданою інформацією і вже розглядали наш виш для продовження своєї освіти, адже декілька випускників Юрівської ЗОШ 2020 року обрали НУБіП України і навчаються на економічному та юридичному факультетах.

Цього року отримати вищу освіту в нашому університеті планує Марія Коваленко, а десятикласники Денис Скуратов і Павло Марущак зацікавилися можливістю отримати кваліфікацію тренера з обраного виду спорту, адже вони грають у волейбол.

Наприкінці зустрічі викладачі кафедри фізичного виховання запропонували учням завітати на «День відкритих дверей» до нашого університету і дізнатися більше інформації про перспективи навчання в НУБіП України. Наостанок, сторони домовилися про подальшу співпрацю.

Микола Костенко,

завідувач кафедри фізичного виховання

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook