ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА ЯК ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

3 березня 2021 року
Zerbst/Anhalt

     Стажування для студентів, а особливо для студентів харчовиків, за кордоном це можливість застосувати отримані вміння та знання на практиці, проживаючи в іншій країні. При цьому удосконалити свою мову і лексику, безпосередньо спілкуючись із носіями мови.  

    Так і в мене студентки 1 курсу магістратури освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація» з‘явилась така можливість, завдяки проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Ткачуку Вадиму Анатолійовичу, ННЦ міжнародної діяльності та підтримці рідного факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.


    Моя велика, перша в житті подорож почалася зі знайомства із невеличким старовинним містечком, що знаходиться в Німеччині, і має назву Цербст (Zerbst/Anhalt). Моя практика тривала майже 3 місяці, тому я встигла закохалася в це мальовниче, затишне містечко. 

    Стажування я проходила на одному із найкращих підприємств Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG. Це дочірне підприємство компанії Wiesenhof, що входить до складу PHW Grouр, яка являє собою одну з найбільших компаній в німецькій харчової промисловості. Основні потужності займаються виробництвом і маркетингом високоякісних сортів м’яса птиці, таких як курка, індичка і качка під брендом WIESENHOF.



   PHW Group, до якого входить підприємство Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG – міжнародна німецька сільськогосподарська компанія, що займається вирощуванням та відгодівлею худоби та виробництвом продукції тваринництва. До групи входить 35 незалежних компаній. 



    Проходячи практику на підприємстві Аllfein Feinkost GmbH & Co. KG ми мали змогу працювати на всіх операціях, починаючи із прийому сировини закінчуючи зберіганням і відправкою готовою продукції до точок реалізації.


    Асортимент продукції дуже вражав своєю різноманітністю: від звичайних кусочків філе зі спеціями до нагетсів різних форм. Матеріально-технічна база підприємтсва представлена в основному німецьким та голландським обладнанням (Wichelmann, Seydelmann, Econopack). 

   

    Також не можна забути і про подорожі, які здійснювалися протягом проходження виробничої практики, а саме мали змогу подорожувати не тільки територією Німеччини, а й іншими країнами Європи. Це  подорожі до колоритних міст, таких як Дессау і Лейпцига, велична столиця Польщі та столиця, найбільше місто Австрії – Відень.

     Отже, практика закордоном – це з одного боку набуття корисного робочого досвіду у великій міжнародній компанії, а з іншого – незабутня подорож країнами Європи, корисний життєвий досвід та культурний обмін між людьми багатьох націй.

   Студентські роки – найкращі роки, коли у тебе багато амбіцій та бажання йти вперед, не зупинятися та використовувати кожний шанс на 100%. Завдяки цьому я впевнена в своєму майбутньому, як самий конкурентоспроможний та досвідчений спеціаліст у свої сфері, який завжди готовий навчатися.

 

 Дар'я Ракова,

студентка 1-го року магістратури

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook