НУБІП УКРАЇНИ ГОТУЄ ВИСОКОКЛАСНИХ ТЕХНОЛОГІВ ІЗ ТВАРИННИЦТВА

1 березня 2021, 8:00
Черкаська область

 

В кінці вересня 2020 р. згідно плану профорієнтаційної роботи факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України проведено зустріч із учнями 10-х та 11-х класів Крутьківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня середня школа І-ІV ступенів» Золотоніського району Черкаської області.

У селі Крутьки розміщується центральний офіс відомої агрофірми «Агроко», яка спеціалізується на виробництві молока та продукції рослинництва. За показниками добового надою на корову господарство стабільно займає одне із перших місць в Україні. Велика заслуга в цьому випускника факультету тваринництва та водних біоресурсів А.М. Лисенка, який тривалий час працює головним технологом господарства та доцента кафедри технологій виробництва молока та м'яса Г.П. Бондаренка, який здійснює наукове консультування господарства з питань годівлі високопродуктивних корів.

У минулому факультет тваринництва та водних біоресурсів закінчило троє жителів села Крутьки, в даний час Михайло Матвєєв навчається в аспірантурі на кафедрі генетики, розведення та біотехнології, а Ігор Іванов - студент факультету.

Під час зустрічі із учнями їм була показана презентація про факультет, який готується до святкування свого сторіччя, про його видатних випускників. Особливу увагу було наголошено на тему, що майбутні студенти будуть проходити виробничі практики в кращих господарствах України, а також мають можливість пройти практику в країнах Західної Європи. Все це зацікавило ученицю 11 класу Євсевську Ілону вступати на факультет, а ще вона планує навчатися і на військовій кафедрі, щоб одержати офіцерське звання.

Ілона вже зробила перший крок, прийняла участь у дні відкритих дверей та зареєструвалася для участі в олімпіаді для вступу в НУБіП України.

 

Доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса   

М. Маценко


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook