Навчальна дисципліна «Ветеринарно-санітарна вірусологія» – важливий елемент у підготовці висококваліфікованих фахівців зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»

23 лютого 2021 року

   Організація освітнього процесу в умовах адаптивного карантину з метою запобігання поширення COVID-19  має забезпечувати регулярну та змістовну взаємодію викладачів і студентів. За цим принципом викладачі кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології – професор Скибіцький В. Г. та доцент Козловська Г. В., подають матеріал своїм студентам, що навчаються за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» з дисципліни «Ветеринарно-санітарна вірусологія».

   Для успішного пізнання дисципліни студенти мають можливість отримувати інформацію під час онлайн лекцій професора Скибіцького В. Г., користуватись методичними рекомендаціями до лабораторних занять, пізнавальними відеоматеріалами, розміщеними на електронному навчальному курсі, а також читати друкований варіант нового підручника з дисципліни «Ветеринарно-санітарна вірусологія», виданого у 2020 році.

   Основними завданнями, які стоять перед студентами при вивченні дисципліни, є:  пізнання фундаментальних властивостей вірусів, які мають ветеринарно-санітарне значення; вивчення етіології, патогенезу, засобів імунопрофілактики та методів індикації збудників актуальних вірусних інфекцій тварин; вивчення закономірностей циркуляції патогенних для людини вірусів у об’єктах довкілля і харчових продуктах; засвоєння методів санітарно-вірусологічного дослідження об’єктів довкілля і харчових продуктів.

   Також, для контролю рівня засвоюваності навчального матеріалу студентами, на електронному навчальному курсі передбачено періодичне онлайн тестування та проведення співбесід у віртуальному просторі Cisco Webex, що дозволить викладачам об’єктивно оцінити ситуацію щодо стану навчального процесу.

Ганна Козловська, доцент
кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook