ЧЕСЬКИЙ ПРОФЕСОР ЯН ЧАПЕК ПРОЧИТАВ ЛЕКЦІЮ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-МІЖНАРОДНИКІВ

11 лютого 2021 року

 10 лютого 2021 р. відбулася зустріч студентів 1 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» гуманітарно-педагогічного факультету з професором чеського університету м. Парубіце Яном Чапеком. Учасники зустрічі з користю провели час та дізналися багато нового для себе. Це був уже другий візит Яна Чапека до нашого університету в рамках проекту Еразмус+, який ще раз підтверджує налагоджене співробітництво НУБІП України з іноземними вищими навчальними закладами. Допомогу в організації зустрічі надали колеги з кафедри іноземної філології і перекладу на чолі з Світланою Амеліною.

Лекція була присвячена темі «Впливу колонізації Німеччиною африканських тереторій на формування її мовної системи». Ян Чапек через призму історичних подій, розповів про особливості політики освоєння африканських земель, її вплив на формування суспільної свідомості та сучасного сприйняття словесних аспектів. Гість продемонстрував фотоматеріали своєї експедиції до Африки, а точніше до колишніх міст-колоній, які були середовищем зародження певної категорії слів, що сьогодні є «отруйними» (мають расистський характер) для багатьох німецькомовних народів. Ці історичні факти не залишили жодного з присутніх байдужими до рабовласницької системи минулого, що на сьогодні активно викорінюється в умовах толерантного світу.
Матеріал лекції чеського професора Яна Чапека має не аби яке значення для усвідомлення способу інтегрування в іноземне мовне середовище, що є, безумовно, корисним для кожного.

Студенти-міжнародники подякували Яну Чапеку за цікаву лекцію, яка пройшла успішно, не зважаючи на карантинні обмеження, та висловили сподівання на нові зустрічі у майбутньому.

Владислав Орехівський,
студент 1 курсу спеціальності «Міжнародні відносини»,
Сергій Білан, 
завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook