Участь у міжнародних конференціях – шлях до розширення горизонтів співпраці з проєктування

14 лютого 2021 року
     11 лютого 2021 року відбулась надзвичайно цікава подія – Міжнародна конференція «Інтернаціоналізація закладів вищої освіти: міжнародні проекти і розвиток наукової кар‘єри», співорганізатором якої була кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту НУБіП України.

     Конференція об’єднала провідних науковців, експертів, молодих вчених з України, Польщі та Словаччини, надала можливість презентувати власні розробки і ознайомитись з науковими результатами колег. Тим більше перелік питань і проблем, які обговорювались під час наукових доповідей та дискусій є надзвичайно актуальним, цікавим і гострим.

 

 

 

     З вітальним словом до всіх присутніх на початку конференції звернулась завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, доктор економічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України Шинкарук Лідія Василівна. У своєму виступі Лідія Василівна закцентувала увагу на важливості проведення заходів такого формату, які розширюють горизонти для співпраці, обміну досвідом і наголосила на тому, що НУБіП України, будучи одним із найпотужніших Університетів України, займається розробкою проектів не тільки у сфері економіки, а й біосфери, тваринництва, рослинництва, природокористування тощо. І саме кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту вже не перший рік плідно співпрацює з організаторами даної конференції по пошуку спільних рішень у сучасній освіті для підготовки в університетах проектних менеджерів для потреб ринку праці.

     Слід відзначити високий науково-професійний рівень доповідачів. Всі представлені розробки є перспективними, оскільки представляють практичну користь і стосуються проблем і перспектив інтернаціоналізації та міжнародного співробітництва українських вищих навчальних закладів, розвитку міжнародних дослідницьких проектів та можливостях їх фінансування, управління командами проектів тощо.

  

     Увагу присутніх привернув проєкт Національного університету біоресурсів і природокористування України «Стратегія інтернаціоналізації», направлений на розвиток наукової, інноваційної та міжнародної діяльності. Створення Додатку «Помічник абітурієнта» та АРМ «Вступник» для забезпечення доступу до системи електронного вступу в сільській місцевості, покращить якість процесу вступу до ЗВО України, допоможе у систематизації, зберіганні і поширенні сучасних наукових знань, а також у підготовці більшої кількості фахівців європейського і світового рівня інтелектуального та особистісного розвитку.

 

 

     Наприкінці учасники подякували організаторам за можливість взяти участь у роботі конференції та висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю. А Лідія Шинкарук запросила всіх долучитись до Міжнародного форуму проектних менеджерів «Співпраця освіти та бізнесу в умовах євроінтеграції: проектний підхід», який вже другий рік організовує кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту спільно з Асоціацією проектних менеджерів України, Центральноєвропейською академією навчань та сертифікації (CEASC) та провідними вищими навчальними закладами України і Польщі.

 

Анна Дергач,
ст. викладач кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook