Патофізіологія системи крові - тема відкритої лекції з патофізіології тварин, прочитаної онлайн доцентом Юрієм Харкевичем для студентів 3 курсу

11 лютого 2021, 9:10

Лекції для студентів cпеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та спеціалізації «Ветеринарне забезпечення Збройних сил України» читає доцент Юрій Харкевич. Зокрема, вчора, 10 лютого, ним була прочитана відкрита лекція студентам на тему «Патофізіологія системи крові: патологія загального об’єму крові та еритроцитів». Явка студентів на лекції становила близько 90 %.

На лекції були присутні заступники декана факультету Василь ДаніловЮрій Жук, науково-педагогічні працівники кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка: завідувач кафедри, професор Микола Малюк, асистент Роман Бокотько, старший викладач Тарас Савчук, доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Григорій Бойко. Крім того, лекцію відвідала відповідальна з оцінки якості читання лекцій на факультеті ветеринарної медицини, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Наталія Бойко. Наталія Іванівна перед початком лекції акцентувала увагу студентів на тому, що вони повинні оцінити якість проведеної лекції викладачем у вигляді анкетування.

Після цього Юрій Олександрович виклав матеріали лекції, які включали наступні питання: визначення, склад та функції крові; порушення системи крові, пов’язані з її об’ємом, кількісним і якісним складом еритроцитів. Лектор доступно обгрунтував студентам необхідність вивчення даного розділу патофізіології. Лекційний матеріал викладено у логічній послідовності. Презентація лекції ілюстрована багатьма схемами, таблицями та рисунками, що полегшувало сприйняття інформації. Пояснення поданого матеріалу супроводжувалося наведенням прикладів.

Тарас Савчук


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook