Педагогічні читання - 2021

5 лютого 2021 року

04-05 лютого 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» відбулися щорічні традиційні Педагогічні читання.

Захід проводився з дотриманням карантинних вимог. Викладачі знаходилися в різних аудиторіях на онлайн зв’язку. До Педагогічних читань під єднався Лопушняк В. І., начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання НУБіП України.

Розпочав Педагогічні читання – 2021 Корсун Ярослав Петрович, директор коледжу, заслужений працівник освіти України. У вступному слові керівник закладу підвів підсумки 2020 року, назвавши ключові події року, що минув, та окреслив основні завдання педагогічного колективу коледжу на 2021 рік.

Вєтров Іван Васильович, проректор із зовнішніх зв’язків і моніторингу якості освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у своїй доповіді «Інформаційно-комунікаційна компетентність педагога в умовах пандемії» розкрив питання цифрової компетентності педагогічних працівників та вказав на готовність РОІППО працювати і надавати послуги з підвищення кваліфікації викладачів в умовах дистанційної освіти. Одержана інформація, безумовно, сприятиме підвищенню якості проведення занять з використанням технологій дистанційного навчання викладачами коледжу.

Яценя Людмила Олександрівнаголовний спеціаліст відділу лікувально-профілактично роботи управління охорони здоров’я Рівненської обласної державної адміністрації, прочитала лекцію «Про стан епідеміологічної ситуації в Рівненській області та проведення профілактичної роботи», доступно донесла важливу сьогодні інформацію до педагогічного колективу коледжу. Лекція викликала інтерес у викладачів і, безумовно, сприятиме їх обізнаності в питаннях дотримання карантинних обмежень, застосування засобів індивідуального захисту та проведення профілактичної роботи серед здобувачів освіти коледжу.

Нормативне забезпечення освітнього процесу у ВСП «РФК НУБіП України», яке було приведене у відповідність до нормативних документів у зв’язку із зміною назви та підготовкою фахівців за першим (бакалаврським) рівнем та освітньо-професійним ступенем «Фаховий молодший бакалавр» проаналізував Царук Василь Юрійович, кандидат економічних наук, заступник директора з навчальної роботи.

Немкович Оксана Борисівнакандидат економічних наук, викладач економічних дисциплін, проаналізувала Державний бюджет України на 2021 р., зупинившись на дохідній та витратній частинах бюджету, видатках на освіту та соціальну сфери. Аналіз бюджету Рівненської області та міста Рівне на 2021 р. провела Конончук Оксана Миколаївна, викладач економічних дисциплін

05 лютого 2021 р. були заплановані виступи тільки педагогічних працівників коледжу. Тема доповіді Качановського Олега Ігоровича, заступника директора з виробничої роботи, «Системи штучного інтелекту у землеустрої» була актуальною і містила багато нової інформації. Він розкрив проблему ідентифікації масивів порушених земель внаслідок незаконного видобутку бурштину і проблеми, пов’язані з цим. Навів багато цікавих фактів використання штучного інтелекту людиною для різних сфер діяльності.

Троцюк Вікторія Віталіївна, викладач української літератури, обрала темою виступу на Педагогічних читаннях «Визначні постаті освітянської самопомочі». Вона представила у своїй доповіді багато цікавої інформації про визначних педагогів ХІХ століття: Костянтина Ушинського, Христину Алчевську, Івана Франка, Бориса Грінченка, Софію Русову, Миколу Корфа, Василя Сухомлинського, Андрія Алиськевича. Ці видатні постаті свого часу зробили неоціненний вклад в розвиток педагогіки.

Капітула Ігор Карпович, викладач циклової комісії загальноосвітніх дисциплін виступив з теми «Навчальне заняття – не ролик на YоuTube». Поділився досвідом проведення занять з використання проектної технології та елементів досліджень.

Якимчук Ірина Олександрівназавідувач відділення програмування, провела онлайн тренінг «Використання МВОК для підвищення кваліфікації педагогічних працівників». До учасників педагогічних читань були донесені масові відкриті онлайн курси, які дозволять підвищити кваліфікацію педагогічним та науково-педагогічним працівникам в умовах карантину. Був проведений тренінг для викладачів з реєстрацією та зарахуванням на онлайн курс, який дозволить отримати сертифікат з переліком опанованих тем та кількістю годин і кредитів.

Проведені Педагогічні читання задали гарний тон для саморозвитку педагогічних та науково-педагогічних працівників коледжу на 2021 рік.

 

Людмила Балдич,

методист коледжу


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook