Новий досвід співпраці з роботодавцями: ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України та енергетична компанія АТ «Вінницяобленерго» розпочали спільний профорієнтаційний проект

5 лютого 2021 року

     Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України вже не вперше організовує зустрічі своїх майбутніх вступників з роботодавцями – кращими енергетичними компаніями України. Хто ж як не вони краще поінформують майбутніх енергетиків і автоматників про перспективу і престиж фаху, за яким готують у нашому інституті.
     Цього разу за попередньою угодою спільно з АТ «Вінницяобленерго» був проведений профорієнтаційний вебінар «ВСТУП 2021», в якому взяли участь не тільки керівники енергетичної компанії і працівники головного офісу, а й 18 філій районів електричних мереж, розсереджених у Вінницькій області.
    У онлайн-зустрічі в форматі «Дня відкритих дверей» взяли участь керівники, педагогічні працівники та майбутні випускники 8 коледжів і технікумів України, а також співробітники кафедр ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

 

     

      Організаційне забезпечення вебінару було покладене на кафедру електропостачання ім. проф. В.М. Синькова.
    У відповідності до програми заходу з вітальними словами виступили директор інституту Віктор Каплун та технічний директор енергокомпанії Віктор Степанець. Варто зазначити, що Віктор Степанець – випускник ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження 1995 року. Він теплим словом згадав своїх вчителів і розповів про зацікавленість у кадровому поповненні АТ «Вінницяобленерго» саме випускниками НУБіП України, готовність розвивати співпрацю щодо надання місць практичного навчання студентів, впровадження дуальної форми освіти.

     Далі презентаційні доповіді про спеціальності – 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», 144 «Теплоенергетика» і 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» зробили завідувачі профільних кафедр професори Володимир Козирський, Віталій Лисенко, Валерій Горобець.
   Майбутні вступники з перших вуст одержали інформацію про сучасну матеріально-технічну базу інституту, потужний професорсько-викладацький склад, оновлені освітні програми, програм подвійних дипломів з європейськими університетами, дуальну форму навчання, широкі можливості для організації дозвілля студентів, наявність комфортних гуртожитків, кафедри військової підготовки, прекрасного голосіївського кампусу і ін.

 

 

 

   До дискусії також долучились і представники коледжів. З короткими промовами виступили директорка Бережанського агротехнічного коледжу Світлана Пилипишин, завідувачка відділенням електрифікації сільського господарства Мирогощанського аграрного коледжу Вікторія Момотюк, директорка Ніжинського агротехнічного коледжу Олена Литовченко.

     Не оминули учасники зустрічі і обговорення умов вступної кампанії 2021 року та проведення подальших профорієнтаційних заходів. ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження запросив випускників коледжів долучитись до онлайн-платформи інформаційного забезпечення вступників та на курси з підготовки до складання ЗНО.
     У підсумку, на завершення вебінару, учасники висловили загальну думку щодо цікавого формату зустрічі і сподівання на розширення співпраці у майбутньому.
     ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження висловлює щиру вдячність АТ «Вінницяобленерго» за партнерську співпрацю.

Марина Гачковська,
старший викладач кафедри автоматики
і роботехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook