Відбувся фаховий семінар для проведення попередньої експертизи дисертації здобувача кафедри економіки праці та соціального розвитку

5 лютого 2021 року

 

     5 лютого у відповідності з Тимчасовим положенням «Про організування атестації здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії у національному університеті біоресурсів і природокористування України» (п.3. Порядок проведення попередньої експертизи дисертації на здобуття вищої освіти ступеня доктора філософії) відбулося онлайн засідання фахового семінару кафедри економіки праці та соціального розвитку для проведення попередньої експертизи дисертації здобувача ступеня доктора філософії Літвінова Віталія Івановича на тему: «Формування системи трудової мотивації в сільськогосподарських підприємствах» за спеціальністю 051 «Економіка».

Гарант освітньої програми 051 «Економіка», професор кафедри економічної теорії Байдала Вікторія Володимирівна надала слово для доповіді результатів дослідження здобувачу.

Проректор з навчальної і виховної роботи, професор Кваша Сергій Миколайович розпочав обговорення з ряду актуальних питань, серед яких: що ж для працівників сільськогосподарських підприємств є основним мотиватором заробітна плата чи премія; коли краще виплачувати винагороду до початку технологічного процесу чи після; чи є різниця у поведінці найманих працівників та членів фермерського господарства. 

Професор кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Витвицька Ольга Данилівна поцікавилася, які програми розвитку персоналу використовувалися при розробці запропонованої в дисертації стратегії?

Продовжив активне обговорення декан економічного факультету, професор Діброва Анатолій Дмитрович, відзначив, що варто згрупувати досліджувані підприємства за величиною, організаційно-правовою формою, спеціалізацією.

Директор Бережанського агротехнічного інституту, професор Жибак Мирон Миколайович відзначив актуальність досліджень та акцентував свою увагу на показниках, що застосовувалися для визначення ефективності трудової мотивації працівників при здійсненні досліджень.

Доценти кафедри економіки праці та соціального розвитку Гребеннікова Альона Анатоліївна та Нагорний Віталій Володимирович, підтримали здобувача та запитали  як співвідносяться витрати на оплату праці з витратами на виробництво валової продукції та доходами досліджуваних підприємств.

Дискусію завершив доцент Ланченко Євгеній Олександрович, задавши питання щодо конкретних кроків до збільшення фонду оплати праці в товарних підприємствах. На всі питання, щодо основних положень дисертації, наукової новизни та практичного значення роботи здобувачем були надані обґрунтовані відповіді.

Рецензент, виконуюча обов’язки завідувача кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського, професор Балановська Тетяна Іванівна, висловила ряд зауважень та рекомендацій щодо покращення структури роботи, зазначила, що наведені дискусійні положення не знижують наукової новизни і практичної цінності одержаних результатів дослідження.

Рецензент, професор кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Резнік Надія Петрівна, відзначила високий рівень володіння тематикою, підтримала висновок, що робота має бути рекомендована до подальшого захисту на спеціалізованому фаховому семінарі.

Керівник, завідувач кафедри економіки праці та соціального розвитку, професор Єрмаков Олександр Юхимович позитивно охарактеризував здобувача, як кваліфікованого спеціаліста, який дотримав всіх необхідних вимог до здобуття ступеня доктора філософії та склався як науковець.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, професор Ткачук Вадим Анатолійович, висловив свою думку щодо представленого дослідження та підтримав рішення щодо рекомендації здобувача Літвінова В.І. до подальшого проходження.

 

 

 

В обговоренні результатів дисертації взяли участь всі присутні. Кожен висловив пропозицію підтримати здобувача. Фаховий семінар завершився голосуванням та одноголосним ухваленням рішення - рекомендувати дисертацію до розгляду та захисту у разовій спеціалізованій вченій раді на здобуття ступеня доктора філософії з спеціальності 051 «Економіка».

 

Вікторія Байдала,

гарант ОНП «Економіка»

Альона Гребеннікова,

 доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook