Навчання магістрів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК успішно розпочалося у форматі онлайн

2 лютого 2021 року
НУБіП України, кафедра стандартизації та сертифікації с/г продукції

 

Майже рік існування в умовах пандемії COVID-19 та карантинних обмежень повністю змінив  всі без винятку сфери  життєдіяльності. Так і заклади освіти перейшли до роботи у дистанційний або змішаний формат, який на сьогодні вже ні для кого не є новим, при цьому  завдання залишається незмінним – якісна освіта майбутніх фахівців.

 

Стандартизація і сертифікація - це дві взаємопов'язані сфери діяльності, основною метою яких є контроль якості продукції та послуг. Стандартизація та сертифікація  забезпечують захист споживача від неякісної, потенційно небезпечної для здоров'я людини і навколишнього середовища продукції. Основними нормативними документами в цій галузі стандарти, технічні умови та сертифікати відповідності. Ці сфери забезпечують споживачеві захист його прав і свободу вибору.


 

Так студенти освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК розпочали навчання у другому семестрі саме з дисципліни «Стандартизація та сертифікація сільськогосподарської продукції». Дисципліна має за мету надати здобувачам вищої освіти теоретичних знань та практичних навиків щодо: здійснення контролю технічної документації, розроблення проектів нових і перегляд чинних стандартів та інших документів із стандартизації, проведення робіт із  підвищення якості і конкурентоспроможності продукції методами стандартизації; здійснення систематичної перевірки застосовуваних на підприємстві стандартів та інших документів із стандартизації і сертифікації з метою встановлення відповідності проведених в ній показників і норм сучасному рівню розвитку науки і техніки, вимогам внутрішнього ринку, експортним вимогам тощо.

Сучасним аспектам стандартизації, її розвитку, видам та рівням нормативних документів була присвячена перша лекція, а практична робота була побудована на вивченні технічного рівня продукції, особливостей виробництва і результатів експлуатації стандартизованих і уніфікованих виробів та їх окремих елементів, студенти повинні були здійснити експертизу проектів виробів по оцінці рівня їх стандартизації та уніфікації. Теоретичний матеріал студенти отримали у форматі відеоконференції, а практична робота відбулася у змішаному форматі: відеоконференції та роботи на інформаційній платформі elearn.

Виконані практичні завдання та проведена оцінка виробів з визначенням коефіціенту уніфікації перед розробленням стандарту свідчать про успішне засвоєння матеріалу. Тому з нетерпінням чекаємо наступної зустрічі, яка запланована наступного тижня в аудиторіях, з обов’язковим виконанням усіх карантинних вимог. До зустрічі!

 

 

Наталія Сілонова,
доцент кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook