ЯКІСТЬ ВОДИ ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ РИБИ: ЗАБАГАНКА ЧИ НЕОБХІДНІСТЬ

2 лютого 2021 року

        19 січня 2021 року викладачі кафедри гідробіології та іхтіології прийняли участь у вебінарі «Якість води для вирощування риби: забаганка чи необхідність», метою даного заходу було довести до учасників позитивні сторони використання якісної води в аквакультурі. В заході прийняли участь близько 80 учасників: представники влади, рибогосподарського бізнесу, науки, освіти, громадські організації.

     Організаторами конференції були Програма ISAID з аграрного та сільського розвитку АГРО, Бюджетна установа «Методично-технологічний центр з аквакультури», науково-виробнича компанія «Жива Хлорела».

      Спікер вебінару Владислав Карпенко, радник з питань після врожайної переробки Програми ISAID з аграрного та сільського розвитку АГРО виступив з вітальним словом та окреслив основні напрямки підтримки та сфери співпраці з представниками аквакультурного бізнесу України

         Наталя Матвієнко, завідувачка відділу Інституту рибного господарства НААН України, виступила з доповіддю «Вода – основний компонент при вирощуванні здорової риби», де акцентувала увагу на сучасному гідрохімічному стані рибогосподарських водойм, висвітлила основні питання якості води для вирощування риби.

    З цікавими доповідями виступили завідувачка кафедри садівництва, виноградарства, біології та хімії Одеського державного аграрного університету Світлана Петренко, та Самвел Мктрчан – директор фермерського господарства «У Самвела» науково-виробничої компанії «Жива Хлорела» ТМ «Аlgalive». Їх доповіді були присвячені актуальним питанням підвищення продуктивності водойм та покращення якості води при застосуванні суспензії хлорели.

      Представлена інформація зацікавила аудиторію та викликала в учасників велику кількість запитань на які доповідачі дали докладні роз’яснення. Окрім того, пан Самвел запропонував співпрацю та допомогу рибним господарствам, науковцями у проведені досліджень щодо застосування суспензії хлорели, сценедесмуса в аквакультурі та вдосконалення унікальних властивостей мікроводоростей.

       Олексій Худий, доцент кафедри біохімії та біотехнології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича доповнив та навів приклади застосування хлорели під час вирощування осетрових риб, також він зазначив що дані дослідження продовжуються.

     По завершенню вебінару В. Карпенко подякував всім учасникам за активність та наголосив над штамом хлорели ще потрібно науково працювати, вдосконалювати її вплив у водоймах для різних риб.

        Висловлюємо вдячність організаторам конференції за високий рівень проведення даного заходу

Наталія Марценюк, Максим Халтурин,
кафедра гідробіології та іхтіології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook