Перший іспит на фаховість бакалаврами-міжнародниками НУБіП України успішно складено!

17 липня 2020 року

У підготовці фахівців будь-якого профілю важливою складовою на шляху опанування основами професії завжди була й є виробнича практика.
Вона є не тільки невід’ємною частиною науково-навчального процесу відповідно до робочих навчальних планів, але й важливим кроком на шляху забезпечення ефективної практичної складової у підготовці висококваліфікованих спеціалістів всіх, без виключення, напрямів підготовки.
Настав час випробування надбаних знань у практичній, - хай, поки но, студентській діяльності, - й бакалаврам-міжнародникам НУБіП України. По закінченні ІІІ курсу згідно із робочим навчальним планом та «Тимчасовим порядком проведення практичного навчання у весняному семестрі 2019-2020 навчального року студентів НУБіП України в умовах карантину» (затверджено наказом ректора від 07.04.2020 р. № 282), бакалаври освітньо-професійної програми 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» стали до виконання практичних заходів, у тому числі й у дистанційному, віддаленому, так би мовити, режимі.

Відзначимо, що така практика із зрозумілих причин є першою у підготовці кафедрою міжнародних відносин і суспільних наук фахівців обраного профілю і до її проведення колектив готувався заздалегідь, практично від першого набору абітурієнтів та початку навчання.
При цьому, враховуючи близьку акредитацію спеціальності, кафедра підбирала відповідні бази, що вони мали бути максимально наближеними до майбутньої роботи за фахом, чому, як відомо, приділяється поряд з іншими аспектами неабиякої уваги під час атестації.


Тому кафедрою завчасно було підготовлено у повній відповідності до фаху та завдань практики професійні бази роботи студентів, до яких увійшли цього року, в першу чергу, Верховна Рада України, Кабінет міністрів України та його структурні й відокремлені підрозділи, у тому числі Міністерство закордонних справ України, дипломатичні представництва в Україні, підрозділи державних адміністрацій, що вони опікуються міжнародними, зокрема, туристичними зв’язками, Українська Асоціація зовнішньої політики, торгівельні та інші іноземні резиденції у Києві та країні тощо.
Як й було заплановано, згідно із графіком виробничого навчання перед його початком відбулась зустріч із практикантами, що їх було ознайомлено із правилами безпеки роботи та етикою поведінки на базах практики, дано настанови щодо оформлення звітної документації практикантів, роздано щоденники практики, поставлено індивідуальні завдання кожному, дано відповіді на запитання практикантів стосовно цьогорічних особливостей організації та проведення навчальної виробничої практики.

Отже, перший іспит із наближення засвоєних теоретичних знань до фахової роботи бакалаврами першого набору складено і складено успішно.
Попереду нетривалі канікули і завершення бакалаврату, підготовка до наступного ступіня оволодіння спеціальністю – магістерською програмою.


Сергій Асатуров,
канд. іст. наук, доцент,
керівник програмою навчальної виробничої практики
від кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook