Катерина Савчук: "Мрію навчатись в НУБіП України на факультеті ветеринарної медицини"

2 лютого 2021, 12:54

Для випускників шкіл, гімназій, ліцеїв та коледжів настає час, коли потрібно вибирати подальшу долю у житті, а саме, визначатись із майбутньою спеціальністю та закладом вищої освіти (ЗВО), якому віддати перевагу у навчанні. На багатьох сайтах є досить багато інформативного матеріалу про діяльність Національного університету біоресурсів і природокористування України. Приємним залишається факт, що для прийняття остаточного рішення, де здобути вищу освіту, випускниця гімназії «Троєщина» м.Києва Катерина Савчук вирішила відвідати наш Університет, а саме факультет ветеринарної медицини. Ознайомлення з факультетом, його матеріально-технічною базою провів директор НДІ «Здоров’я тварин», професор кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Дмитро Засєкін. До речі, відвідала майбутня абітурієнтка факультет разом із своєю мамою, яка чітко стверджувала: «Моя донька буде навчатись тільки в НУБіП України на факультеті ветеринарної медицини». Абітурієнтка претендує закінчити гімназію із золотою медаллю. Звичайно, Дмитро Засєкін не міг стороною обійти кафедру і ознайомив їх із матеріально-технічною базою та навчальним процесом.

Дмитро Засєкін ознайомив Савчук Катерину з структурою факультету, особливостями спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», розповів про практичну підготовку студентів та навчальні лабораторії факультету. Із навчальних лабораторій абітурієнтка відвідала навчальну аудиторію «Патофізіології тварин», де замдекана, доцент кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І.О.Поваженка Василь Данілов продемонстрував сучасне обладнання та матеріально-технічне і навчально-методичне забезпечення вказаної дисципліни. 

Особливе враження на Катерину Савчук та її маму склало відвідування кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені академіка В.Г. Касьяненка, і, особливо, Музею кафедри, де були продемонстровані пластиновані препарати та експозиція кафедри. Екскурсію по кафедрі та музею провів її завідувач, професор Олег Мельник.

Далі екскурсія продовжилась оглядом ННВ Клінічного центру «Ветмедсервіс», де завідувач, доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька В’ячеслав Соломон представив найсучасніше ветеринарне обладнання, а саме: біохімічні аналізатори, УЗ-прилад для діагностики хвороб, ендоскопи для продуктивних та дрібних тварин, цифровий рентген, інгаляційний наркоз тощо. Також він акцентував увагу на тому, що більшість занять проходять саме на базі клініки та стаціонару факультету.

Крім цього, завідувач кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І.О.Поваженка професор Микола Малюк ознайомив абітурієнку з діяльністю навчально-наукової лабораторії «Банк крові тварин», в якій розділяють кров на окремі компоненти (еритроцити, плазму) і при необхідності проводять гемотрансфузію тваринам.

І, насамкінець, Катерина Савчук і її мама відвідали кафедру конярства НУБіП Ураїни, і, зокрема, конюшню. За виразами мами абітурієнтки, дана конюшня - «Це просто рай для коней». Ось такі завершальні слова були наших відвідувачів.

Абітурієнка і її мама виразили щиру вдячність співробітникам кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька та всім співробітникам факультету ветеринарної медицини за проведену екскурсію.

Отож, бажаємо Катерині успішно скласти ЗНО і з нетерпінням чекаємо у лавах студентів факультету ветеринарної медицини.


Дмитро Засєкін, професор кафедри ветеринарної гігієни ім.професора А.К.Скороходька

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook