Вчена рада ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на першому в цьому році засіданні розглянула питання забезпечення якості освітнього процесу у весняному семестрі

31 січня 2021 року

    Питання якості освітнього процесу постійно заходяться в центрі уваги керівництва університету. Роботу вченої ради інституту розпочали з обговорення виступів ректора Станіслава Ніколаєнка на семінарах-нарадах з деканами, директорами та керівниками структурних підрозділів університету, у яких були сформульовані нові завдання щодо підвищення якості навчання в умовах пандемії та підвищення ролі науково-педагогічних працівників
     Саме тому на порядок денний вченої ради і були винесені питання забезпечення якості освітнього процесу у весняному семестрі 2020-2021 навчального року очного та дистанційного навчання в умовах карантинних обмежень.
    Акцентуючи увагу на особливих умовах змішаного навчання, директор інституту Віктор Каплун у своєму виступі наголосив на необхідності підвищення впливу науково-педагогічних працівників на ефективність викладання дисциплін та організації самостійної роботи студентів з використанням сучасних методик та педагогічних підходів. Саме до таких складових відноситься якість електронних навчальних курсів, ефективність використання студентами і викладачами навчально-інформаційного середовища університету, створення нових електронних лабораторних практикумів для викладанням складних технічних дисциплін і ін.


 

     Разом з тим був зроблений наголос і на важливості постійної комунікації наставників академічних груп, викладачів та студентів, здійсненні онлайн моніторингу відвідування занять (в тому числі і з використанням електронного журналу, тестова апробація якого розпочнеться з початку семестру).

 

 

     Олексій Романенко, заступник директора інституту презентував інститутський проєкт щодо розробки та впровадження електронних журналів академічних груп.

    А ще Олексій Романенко показав результати аналізу успішності студентів інституту за результатами осінньої сесії. Нам є над чим тут працювати. Завідувачі кафедр пояснюють зниження успішності студентами старших курсів саме дистанційною формою навчання, їх відірваністю від аудиторій і колективу кафедри.
    Заступник директора інституту з науково-інноваційної діяльності, Микола Заблодський виступив з цікавою науковою доповіддю за результатами виконання спільного україно-індійського проекту «Науково-технічні основи створення комплексу енерготехнологічної переробки біомаси для отримання речовин з новими властивостями і підвищення їх комерційної цінності».

 

     Далі було і обговорення, і цікава наукова дискусія.

      Серед поточних питань вчена рада затвердила уточнений перелік питань засідань вченої ради ННІ на І півріччя 2021 року. Відповідну інформацію підготувала секретар вченої ради Тетяна Книжка. План засідань навчально-методичної комісії ННІ на І півріччя 2021 року презентував її голова Віталій Лисенко.
     Доцент Віталій Савченко поінформував колег про початок нового освітнього проєкту в інституті – підвищення кваліфікації працівників інженерних служб компанії «ДТЕК регіональні електричні мережі». Вчена рада затвердила розроблені навчальні плани та програми підвищення кваліфікації та стажувань.

    Вчена рада розглянула інші питання життєдіяльності інституту.


Марина Гачковська,
старший викладач кафедри автоматики
і роботехніки ім. акад. І.І. Мартиненка

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook