Електронний навчальний курс: створюємо, змінюємо, вдосконалюємо без проблем!

27 січня 2021 року

    Карантинні реалії вимагають від науково-педагогічних працівників постійного удосконалення своїх вмінь і навичок викладання. Сучасний підхід до подачі інформації посередництвом створення та активного використання навчальних курсів на освітній платформі “Ельорн” забезпечує ефективне засвоєння знань студентами. Для того, щоб зробити освітній ресурс максимально наповненим, зрозумілим, доступним і технологічно досконалим викладачу потрібно знати певні критерії оцінки цих курсів, а також дотримуватися усіх вимог, щодо створення нових курсів.
З метою підвищення якості роботи науково-педагогічних працівників кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБіП України виконуючою обов’язки завідуючої кафедри Іриною Віталіївною Сопівник було ініційовано онлайн-консультацію для всіх охочих викладачів гуманітарно-педагогічного факультету, щодо роз’яснення основних вимог до електронних курсів, їх оцінки та успішної подальшої атестації.
   27 січня 2021 року о 10:00 доцент кафедри соціальної роботи Оксана Петрівна Витриховська розповіла викладачам про те, як можна самому проаналізувати свій ЕНК, як правильно працювати з зауваженнями щодо курсів, виставленими атестаційною комісією.
В особистому кабінеті викладача на ресурсі Ельорн, знизу під переліком курсів є опція “Центр дистанційних технологій навчання” де можна дізнатися все про атестацію і переатестацію ЕНК, моніторинг та використання ЕНК задати питання щодо свого курсу, а також є приклади оформлення складових ЕНК. Оксана Петрівна шляхом демонстрації показала як можна змінити, видозмінити та доповнити певні опції курсів для того, щоб надати їм відповідного вигляду. Викладачам варто зауважити, що робочі програми, тексти лекцій та методичні рекомендації до курсів вводяться ресурсом “Сторінка”, тому формати PDF і doc потрібно видозмінити і прибрати зі своїх курсів.
    Окремі вимоги також є і до оформлення лекцій додатково і книжковим форматом для зручного їх читання на електронних носіях. Оксана Петрівна наголосила також на обов’язковому доповненню лекційних занять презентаціями, вимоги до яких ви також можете знайти застосунку “Центр дистанційних технологій навчання”. Доцільним є також наповнення свого курсу відео-матеріалами. Викладачам рекомендується також відзняти відео-лекції додатково до матеріалів лекційних занять. Також, подібні лекції та лекційні матеріали можна доповнювати до курсу протягом усього часу його викладання, таким чином зберігаючи поступове і логічне наповнення курсу. Таке зауваження стосується здебільшого нових курсів датунком 2020-го і 2021-го років, які рахуватимуться частково наповненими. Курси які засновані раніше мають бути 100% заповненими. Атестованим може бути тільки заповнений курс.
    Уважно потрібно працювати і зі списком електронних посилань - всі вони мають бути робочі і клікабельні.
Оксана Петрівна Витриховська просить звертатися до неї у робочому порядку з запитаннями щодо наповнення та удосконалення ЕНК, та спершу рекомендує кожному НПП ознайомитися з усією доступною інформацією щодо оформлення курсів на ресурсі “Ельорн” і спробувати вносити зміни самостійно.
    Почнемо новий навчальний семестр з натхненням, новими навичками і без проблем з навчальними курсами.
 

Слухала та записувала асистент кафедри соціальної роботи та реабілітації Білик Руслана Миколаївна.

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook