Засідання робочої групи з покращення якості дистанційного навчання: окреслені основні завдання

26 січня 2021 року
     25 січня 2021 року відбулося перше засідання робочої групи з аналізу стану та розробки пропозицій щодо реалізації дистанційного навчання, створеної за наказом ректора Станіслава Ніколаєнка від 20.01.2021 р. № 36. Зустріч була присвячена актуальним питанням дистанційного навчання студентів університету, які вимагають термінового вирішення до початку 2-го семестру 2020-2021 н.р.

     До складу робочої групи під головуванням проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші увійшли представники усіх 3 ННІ та 13 факультетів, які мають найбільший досвід роботи з електронними навчальними курсами на навчально-інформаційному порталі Elearn та обізнані з питань і проблем його функціонування. До складу групи також увійшли керівник центру дистанційних технологій навчання Максим Мокрієв, представники навчального та навчально-методичного відділів Віктор Шевчук, Лариса Кліх та Олена Колеснікова.

     З вітальним словом до учасників зібрання звернувся ректор університету Станіслав Ніколаєнко та коротко ознайомив присутніх із ситуацією, яка складається на сьогодні в університеті за фінансовою, епідеміологічною, правовою складовою, а також із якими здобутками ми вступаємо в другий навчальний семестр. Станіслав Миколайович закликав присутніх обговорити стан справ із покращення спільної роботи як кожного окремого факультету/ННІ, так і університету в цілому в напрямку надання якісних послуг учасникам освітнього процесу в очному, дистанційному та змішаному форматі.

  

  

     Розпочав роботу групи голова – Сергій Кваша, він окреслив організаційні моменти та стиль роботи групи надалі. Проректор нагадав присутнім про закладене підґрунтя для ефективної роботи протягом останніх 9 місяців навчання в дистанційному просторі. Зокрема це і необхідна навчально-методична база та чітко вибудована система двосторонньої оцінки й аналізу дистанційного навчання, починаючи із щотижневих п’ятничних звітів завідувачами кафедр, наданих деканам чи директорам, узагальнених проректором і проаналізованих на ректораті щопонеділка. З іншого боку проведене співставлення із детальними аналітичними даними із Google Analytic у розрізі заходів, тривалості, навантаження сеансів дистанційного навчання тощо.

  

  

    Головою робочою групи було запропоновано три блоки питань для обговорення та надання пропозицій із покращення якості дистанційного навчання, а саме: організаційні (уточнення розкладу із урахуванням робочих субот, перерви на санобробку приміщень тощо), технічні (оптимізація спроможності серверів, мереж, Wi-Fi, укрупнення ЕНК, удосконалення редакції «Положення про навчально-інформаційний портал» тощо), мотиваційні (урахування усіх видів робіт НПП під час роботи на порталі та внесення пропозицій рейтинговій комісії із покращення оцінки цих робіт).

  

  

  

     У ході жвавого обговорення із окреслених трьох напрямів членами робочої групи було прийнято ряд рішень щодо клопотання перед рейтинговою комісією університету та розгляду на навчально-методичній і вченій радах стану реалізації дистанційного навчання та розробки пропозицій щодо його покращення. Наступні збори групи заплановано у період з 01 до 15 лютого.

Олена Колеснікова,
заст. начальника навчального відділу
з магістерських програм

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook