Студент факультету ветеринарної медицини ВОЛОДИМИР ШЕРСТОБІТОВ: на що сподівався і що отримав

25 січня 2021 року

Пандемія коронавірусу стала справжнім випробуванням для всього людства. Вона змусила навчальні заклади призупинити стаціонарне навчання, переглянути чи навіть згорнути деякі зі своїх планів та програм, і всім довелося перейти на віртуальне навчання. Багато хто говорив, що майбутнє нарешті настало, і онлайн-освіта на очах стає нормою, адже так функціонує сучасний глобалізований світ. Так це, чи ні, і чи виправдали ми сподівання у першокурсників, дізнаємося у старости першого курсу факультету ветеринарної медицини.

- Представтесь, розкажіть про себе.
- Я– Шерстобітов Володимир, студент першого курсу факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів та природокористування України. До університету вступив відразу після закінчення Червонокутського ЗЗСО I-III ст. з поглибленим вивченням української мови.
- Чому обрали саме наш університет та факультет?
- Чим буду займатись в подальшому вирішив давно, тому й вибір професії став очевидним. Деякий час знадобився для вибору вищого навчального закладу. Тут в нагоді мені стало правило яким я неухильно користуюся: "З кращого обирати найкраще". Отак я познайомився з НУБіП. Безліч схвальних відгуків, чималий вибір факультетів, високий рейтинг серед вищих навчальних закладів України і сильний науково-педагогічний склад університету став причиною вступу саме сюди, на факультет ветеринарної медицини НУБіП України. Тим паче, що факультет ветеринарної медицини здійснює підготовку студентів на базі ПЗСО за освітнім ступенем “Магістр”. Крім того, факультет ветеринарної медицини є науково-методичним центром з питань ветеринарної освіти для навчальних закладів цього профілю в Україні, тобто є найкращим серед кращих.
- За цей короткий період перебування на факультеті, які переваги навчання на нашому факультеті ви побачили і чи не пошкодували про свій вибір?
- Звісно, що ні!!! У всі часи медицина була цікавою і нескінченною наукою, досягнення в ній – безмежні. Не даремно ФВМ є провідним факультетом в університеті та лідером серед ветеринарних факультетів України. Тварини є невідмінною частиною життя людини, більше того, можна з впевненістю сказати, що ми без тварин обійтися не можемо, а от тварини навпаки – чудово живуть без людей. Переваги факультету − це можливість розвитку, ймовірність наукових досягнень в майбутньому, висока конкурентоспроможність на ринку праці. Це прекрасний шанс до прояву себе в наукових дослідженнях, розвитку практичних навичок, стажування за кордоном.

- Володимире, можете коротко описати ваші враження за перший семестр навчання?
- На превеликий жаль, навчання цього року було затьмарене зловісною пандемією, яка змусила перейти на дистанційне навчання. Не дивлячись на це, дякуючи нашим висококваліфікованим викладачам, ми змогли закінчити перший семестр. Було важко, але й неймовірно цікаво. Вражає віддача викладачів які, незважаючи на всі труднощі, таки змогли закласти фундамент наших знань. Дистанційне навчання дало нам змогу зайнятися самоаналізом і зробити певні висновки, а висновок один – більше працювати самостійно.
- Яка атмосфера в групі?
- Звичайно, всім не вистачає особистого спілкування з викладачами, адже лікар ветеринарної медицини має більше навчатися практично, особливо це стосується фундаментальної дисципліни «Анатомія свійських тварин». За декілька тижнів очного навчання, ми встигли «закохатися» в цю дисципліну, роботу з препаратами та «кісткову базу», завдяки яким набагато краще сприймався матеріал. От цього і не вистачає. Ми всі вже дорослі і, враховуючи ситуацію в країні, з розумінням виходимо на дистанційне навчання, сподіваючись на краще.
- Що очікуєте від навчання в подальшому?
- Чекаю знайомства з новими кафедрами. Хотілося б відвідати родзинку університету: музей анатомії факультету. Ну і, звісно, більше практики, цікавих лекцій.
- Чим плануєте займатись після закінчення?
- Найближчим часом, звісно, займатимусь навчанням. В майбутньому хотілося б працювати практикуючим лікарем ветеринарної медицини. Розумію, що стати лікарем не просто і не так швидко, як би цього хотілось. Попереду роки навчання, практики і роботи над собою. Розумію, що потрібно буде докласти багато зусиль, але я вірю, що всі зусилля будуть докладені недаремно.


Розмову вела доцент кафедри анатомії,
гістології і патоморфології тварин
ім. акад. В. Г. Касьяненка
Наталія Друзь

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook