Обговорення освітньо-наукової програми «Екологія» підготовки здобувачів третього рівня вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія» на 2021-2022 рр.

19 січня 2021 року

Освітньо-наукова програма підготовки здобувачів третього рівня зі спеціальністю 101 «Екологія» є основним документом, який визначає якість підготовки здобувача, містить обсяг кредитів ЄКТС, необхідний для здобуття відповідного ступеня вищої освіти; перелік компетентностей випускника; нормативний зміст підготовки здобувачів вищої освіти, сформульований у термінах результатів навчання; форми атестації здобувачів вищої освіти; вимоги до наявності системи внутрішнього забезпечення якості вищої освіти.

З цією метою, під головуванням гаранта програми, доктора сільськогосподарських наук, професора кафедри екології агросфери та екологічного контролю Наталії Анатоліївни Макаренко 19 січня 2021 року відбулося чергове засідання робочої групи з підготовки здобувачів за спеціальністю 101 (доктор філософії) за участі аспірантів, роботодавців, наукових керівників.

На початку засідання гарант Наталія Анатоліївна акцентувала увагу, що аспіранти повинні ознайомитися з документами, які забезпечують освітній процес, з вимогами до академічної доброчесності та академічної мобільності, а також надати пропозиції щодо покращення освітньої програми підготовки 101 Екологія та якості освітнього простору.

Продовжила дискусію гарант програми, Наталія Анатоліївна Макаренко, яка акцентувала увагу на обговоренні проекту освітньо-наукової програми підготовки 101 Екологія на 2021-2022 рр. Вона заначила, що з метою взаємозв’язку між навчанням та тематикою досліджень, а також дотичністю науковим дослідженням аспірантів дисциплін зі спеціальності ОНП на 2021-2022 рр. доповнене новими спеціальними дисциплінами: «екологічний моніторинг різних рівнів організації», «методика дослідження, розробка і управління проектами, інтелектуальна власність на результати наукової діяльності».

Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри загальної екології, радіобіології та БЖД Володимир Миколайович Боголюбов долучився до обговорення і обґрунтував доцільність впровадження робочої програми «Екологічний моніторинг різних рівнів організації», що сприятиме дотичності наукових досліджень навчанню аспіранта та дотриманню вимог Критерію 10.1. Доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри екології агросфери та екологічного контролю Володимир Миколайович Чайка, під час дискусії звернув увагу, що уведення у навчальний план дисципліни «методика дослідження, розробка і управління проектами, інтелектуальна власність на результати наукової діяльності» сприятиме засвоєнню спеціальних (фахових) компетентностей аспіранта. В обговоренні також виступили аспіранти Анна Ковпак, Вікторія Сердюк, Інна Власенко.

Як результат обговорення, для активного обговорення ОНП на 2021-2022 рр та робочі програми дисциплін представлені на сайті кафедри (https://nubip.edu.ua/node/1175/19). Також Наталія Анатоліївна зазначила, що пропозиції щодо удосконалення та покращення освітньої програми підготовки можна залишити у вигляді Анкети (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScnVomukioCiRB7phHn1MTqzc2Hg-ofY0UjV2k7IKArG-wiig/viewform)  на сайті кафедри, яка також є доступна.

 

Наталія Анатоліївна Макаренко,

гарант програми, д.с.-г.н., професор

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook