Пройшла серія вебінарів з підвищення майстерності використання університетської освітньої електронної платформи E-LEARN

21 січня 2021 року

     У січні в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження провели серію вебінарів з підвищення практичної майстерності науково-педагогічних працівників щодо використання навчально-інформаційного порталу освітнього процесу НУБіП України. Серед експертів та учасників вебінару директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун, завідувачі кафедр, колеги з факультету інформаційних технологій.

    У якості експерта виступив директор центру дистанційних технологій навчання НУБіП України Максим Мокрієв. Його доповідь яка була присвячена інформації про структуру навчально-інформаційного порталу університету, принципам формування складових частини електронних навчальних курсів. Експерт дав низку корисних порад, які стануть у нагоді як під час створення нових, так і під час використання раніше створених та атестованих електронних навчальних курсів. Зокрема, мова йшла про раціональне наповнення курсу новим контентом, представлення теоретичного матеріалу, налаштування журналу оцінок, можливостей реєстрації відвідування студентами курсів, створення тестових завдань та спілкування зі студентами тощо.

    Практичним досвідом організації роботи із електронними навчальними курсами ділився доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Ігор Болбот. Доповідач звернув увагу на особливостях формування електронних навчальних курсів дисциплін ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у розрізі освітніх ступенів та спеціальностей. Були детально розглянуті питання подання заявки на створення нового курсу, зарахування студентів на вже створений курс, оцінювання завдань, виконаних студентами, та особливості проведення модульних та підсумкових атестацій студентів. Окрім іншого, доповідач нагадав про можливість використання методичних матеріалів, розміщених на сторінці центру дистанційних технологій навчання та відеоресурсів з YouTube-каналу і Moodle-школа.

 

    Експерти вебінару доценти Віктор Троханяк та Віталій Наливайко надали вичерпну інформацію щодо особливостей створення ресурсів у межах електронних навчальних курсів, наповнення банку питань для проведення модульних та підсумкових атестацій, налаштування журналу оцінок. А доцент кафедри електропостачання Світлана Макаревич провела імпровізований тренінг та надала практичні поради тим, хто вже створив і апробував електронний навчальний курс для його успішної атестації.


    Підчас доповідей панувала велика зацікавленість з боку учасників, загальна кількість яких налічувала понад 60 осіб. Були питання та дискусії, які допомогли глибше зрозуміти непростий інтерфейс та електронний інструментарій для представлення відеоматеріалів, проведення тестування студентів, створення матеріалів для самостійної роботи студентів тощо.
   Дякуємо експертам вебінару за високий професійний рівень доповідей. Немає сумнівів, що проведені навчання і тренінги сприятимуть підвищенню практичної майстерності викладачів з використання електронних навчальних курсів та підвищать якість освітнього процесу підготовки енергетиків і автоматників в цілому.

Роман Чуєнко,
заступник директора із забезпечення якості освітнього процесу
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook