Оперативний штаб НУБіП України з профілактики захворювань на коронавірус та упередження їх розповсюдження інформує!

20 січня 2021 року
     Вже з самих перших днів нового 2021 року Оперативний штаб продовжив свою роботу. До цього спонукає подальший розвиток світової коронавірусної пандемії і, відповідної загальним тенденціям, епідемічної ситуації в Україні. На жаль, як засвідчує статистика, кількість захворювань на Covid-19 продовжує повсюдно зростати. І, як сказав про це на першому ж ректораті нового календарного року ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України академік Станіслав Ніколаєнко, це не дає ніякої можливості і права розслаблятися та гальмувати оберти профілактичної протикоронавірусної роботи. А до коронавірусу ще й додались сезонні застудні хвороби.

     Великі оптимістичні сподівання у всіх країнах покладають на антикоронавірусну вакцинацію, яку в багатьох державах, включно європейські, вже розпочато. Та Україна ще тільки веде перемовини стосовно придбання вакцини. А тут ще й приєднується ймовірна проблема недостатньої ефективності вакцин із-за мутацій вірусу, які вчені-вірусологи виявляють все частіше і частіше. Так що, не зважаючи на нижчі, ніж по Києву і по всій країні, показники ковідної захворюваності в нашому університеті, актуальність комплексної профілактичної санітарно-гігієнічної, протиепідемічної і медичної роботи, завдяки якій ми маємо задовільні показники, не тільки зберігається, а ще більше зростає. Розуміючи це, керівництво університету, щойно розпочалась робота в цьому році, віднайшло організаційні резерви і матеріальні можливості для чергового проведення своїм студентам та працівникам найбільш дійового методу профілактики - антикоронавірусного IFA-тестування на антитіла glM і glG, яке дозволяє виявляти хворих на Covid-19, перехворівших на нього або прихованих носіїв вірусу. За результатами цих тестувань проводиться вся необхідна індивідуальна, колективна робота, робота в гуртожитках і у всіх адміністративних, навчально-наукових та інших приміщеннях, завдяки якій упереджуються коронавірусні захворювання та їх подальше розповсюдження. До речі, це тестування стало вже сьомим від початку пандемії!

     Тестування проводяться на базі Оздоровчого центру НУБіП України, завдяки зусиллям ректорату і засобами вчених університету. Це значна додаткова опосередкована матеріальна допомога студентам й працівникам, бо за розцінками лікувальних закладів тільки останнє сьоме тестування вартувало би для людей близько 55 тисяч гривень, а за всі проведені 7 тестувань допомога надана в еквіваленті більше ніж на півмільйона гривень! Це приклад справжнього піклування і дійової допомоги не тільки хворим, що теж постійно здійснюється, а й з профілактичною метою - збереження здоров'я усім. Проте не потрібно забувати, що кращим способом збереження здоров'я залишається здоровий спосіб життя і спорт!  Свідченням чого стало те, що весь склад нашої студентської жіночої баскетбольної команди пройшов сьоме університетське антиковідне тестування та завдяки цій допомозі спортсменки змогли поїхати до Дніпра на змагання Чемпіонату України серед студенток з баскетболу. І сповна віддячили за піклування своїй Alma Mater: зіграли дві гри, де в надзвичайно напруженій запеклій боротьбі здолали господарок і здобули перемогу. Вітаємо команду і тренерів! Так тримати! Разом, дружно, ми здолаємо всі перепони! Тим більше, що за проведеними науковими опрацьованнями результатів всіх семи антиковідних тестувань в НУБіП України є підстави стверджувати, що в українців вже потужно відбувається формування першого етапу загального суспільного антикоронавірусного імунітету.

 

Вячеслав Крупка,
член Оперативного штабу
директор Оздоровчого центру НУБіП України,
лікар вищої категорії  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook