АСПІРАНТ НУБіП УКРАЇНИ ДЕНИС ЧЕРЕВАШКО: ОПАНУВАННЯ НАВИЧОК БРОВАРСТВА

20 січня 2021 року

  Написання дисертації тільки на базі теоретичних знань у час всесвітнього буму у сфері прогресивних технологій та розвитку являється неможливою. У цьому переконався аспірант факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Денис Черевашко. На своєму прикладі можу твердо сказати, що отримувати знання з літератури, консультуватись у фахів з технології пивоваріння це одна річ, зовсім інша, коли прийшовши на пивоварню - ти можеш відчути себе частиною процесу і що найважливіше навчитись контролювати його. На щастя у «НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТВУАННЯ УКРАЇНИ» є можливість забезпечити аспірантів та студентів не тільки теоретичною базою, а ще практичною.

   Під час процесу варіння пива я зміг пройти основні етапи так званих «варок». Основним процесом який займає приблизно 6-8 годин є варіння сусла, на смак солодкого як мед, а на запах запашного як хліб. У подальшому саме цукри будуть зброджуватись і давати алкоголь, який додатково виступає як природний консервант. 
  Пивоварня підпадає під розряд крафтових пивоварень, де процес починається з етапу подрібнення солоду. Далі вже у підготовлену воду, яка очищується, а за потребою насичується природними компонентами такими як наприклад солі, додається подрібнений солод. Саме в цей момент починається етап затирання, під час якого затор нагрівається і витримується на різних температурних паузах, на кожній з яких зерно віддає потрібні пивовару компоненти. 
  Після перекачки у фільтр-чан, на дні якого знаходяться сита, проходить етап фільтрації і ми вже отримуємо чисте сусло без залишків зерна яке у подальшому кип'ятиться та перекачується на вірпул. У процесі перекачки відбувається у вихор який допомагає у освітленні. 
  Закінчується процес варіння охолодженням сусла, до температури при якій буде проходити бродіння та перекачкою до ЦКТ, де відбувається засів дріжджами і подальший контроль за процесом бродіння.

   Тільки пройшовши весь процес та побачивши підводне каміння, яке може бути під час варіння, можна засвоїти теоретичні знання та набути досвід. І саме ним поділилась Юлія Кириленко (завідуюча лабораторії бродильних і ферментативних виробництв НУБіП України), справжній професіонал своєї справи та людина з великим багажем знань та досвіду за плечима.

 

Євген Сухенко,
магістр 1-го року навчання ОП "Нутриціологія"
факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook