Майбутні здобувачі вищої освіти активно готуються до ЗНО
Майбутні здобувачі вищої освіти за спеціальністю 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" активно працюють на дистанційних курсах, запропонованих НУБіП України з метою підготовки до ЗНО. Афоніна Анна обрала дистанційні курси з біології, хімії та української мови, а Розпутня Вікторія – з біології та хімії.
Афоніна Анна Олексіївна працює над завданням з біології.
Розпутня Вікторія Олегівна опрацьовує тему щодо класифікації гідробіонтів.
Водночас січень сприяв спілкуванню з майбутніми вступниками на факультет ветеринарної медицини. Доцент кафедри ветеринарної гігієни і санітарії імені А.К.Скороходька Тетяна Таран в он-лайн режимі ознайомила Афоніну Анну і Розпутню Вікторію з інформацією, що після завершення навчання фахівці одержують диплом магістра зі спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», яка за визначенням Міжнародного епізоотичного бюро має просунуті (розширені) компетенції, та можуть працювати на посадах згідно класифікатора професій України:
- головний лікар ветеринарної медицини (1237.1);
- лікар ветеринарної медицини з гігієни та санітарії (код КП – 2223.2);
- лікар ветеринарної медицини з безпеки та якості сільськогосподарських і харчових продуктів (код КП – 2223.2);
- лікар ветеринарної медицини м’ясопереробних підприємств (код КП – 2223.2);
- начальник (заступник) Головного управління Держпродспоживслужби області (міста, району) (1229.3),
- головний інспектор державного контролю (1229.1);
- головний державний аудитор (1229.1);
- молодший науковий співробітник (ветеринарна медицина) (2223.1);
- науковий співробітник (ветеринарна медицина) (2223.1);
- завідувач лабораторії (1229.4)
- фахівці провідних фірм світу з органічної продукції, аудиту, сертифікації тощо
Також надано було інформацію щодо того, що підготовку фахівців за даною спеціальністю будуть здійснювати викладачі факультету ветеринарної медицини, зокрема 33 доктори наук, професори, 3 академіки НААН, 2 член-кореспонденти НААН, 67 кандидатів наук, доцентів. Навчальні лабораторії і аудиторії забезпечено сучасною технікою та обладнанням, комп’ютерними класами, бібліотекою, а практика студентів буде здійснена на базі провідних підприємств з виробництва, переробки, зберігання, транспортування та реалізації харчових продуктів як в Україні, так і в країнах Євросоюзу.
Бажаємо нашим дівчатам успіхів та запрошуємо всіх вступати у НУБіП України!
Тетяна Таран, доцент кафедри