УПРАВЛІНЕЦЬ – ПРОФЕСІЯ ЧИ СТИЛЬ ЖИТТЯ?

25 листопада 2020 року

   Стартувала профільна наукова школа з економіки. Перше онлайн-заняття відбулося 25 листопада 2020 року за співпраці з факультетом аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України. Понад 80 учнів-членів наукового відділення економіки Київського обласного територіального відділення МАН, педагогів-керівників учнівських дослідницьких проєктів працювали в межах теми «Управлінець – професія чи стиль життя?».

   З вітальним словом до учасників зібрання звернулася Світлана Минзар, директор Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді». Вона окреслила перспективи співпраці Київського обласного територіального відділення МАН з Національним університетом біоресурсів і природокористування України в рамках науково-освітнього проєкту «STEM-простір МАН». Присутніх привітала заступник декана факультету аграрного менеджменту НУБІП, доцент кафедри маркетингу та міжнародної діяльності, кандидат економічних наук Лариса Карпенко, яка розказала про можливості навчання на факультеті.
   Під час заняття наукової школи учасники ознайомилися з новітніми технологіями управління в сільському господарстві (дрони для моніторингу посівних площ, безпілотна сільськогосподарська техніка) та повсякденному житті (carshering –  спільне використання автомобіля). Також юні дослідники економіки більше дізналися про один з глобальних напрямів розвитку економіки спільного користування (Sharing Economy), коли населення відмовляється від придбання благ у власність, щоб не нести відповідальність і витрати, але продовжує мати доступ до всіх досягнень наукового прогресу, використовуючи їх спільне споживання.
   Луцяк Віталій, завідувач кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності, доктор економічних наук, в межах теми управління інноваційним розвитком в підприємницькій діяльності, розповів про механізм реалізації проєкту від ідеї до створення готового продукту. Своїм досвідом роботи та навчання в проєкті «Агрокебети» поділилася Олар Юлія, студентка магістерської програми «Агрокебети». Вона відзначила, що робота цього навчально-наукового проекту реалізовується завдяки передовим аграрним компаніям: Corteva Agriscience™, "МХП", New Holland, IMMER Group, "Агропросперіс", "ІМК", Cygnet, Bayer, "Галс Агро", Kernel, LNZ Group, "Лімагрейн Україна", HORSCH, AgroHub, SmartFarming та за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України. Юлія відзначила, що однією з переваг участі в програмі є менторський супровід — топ-менеджера агрокомпанії, який супроводжує студента протягом усього проекту.
   На завершення зустрічі, Олена Бойчук, завідувачка організаційно-масово відділу КОКПНЗ “Мала академія наук учнівської молоді”, проанонсувала низку спільних з факультетом аграрного менеджменту заходів, які будуть проведені для учнів-членів наукового відділення економіки Київського обласного територіального відділення МАН, педагогів-керівників учнівських дослідницьких проектів.
 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook