Передноворічний старостат ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження розглянув важливі питання академічної успішності студентів

2 січня 2021 року

    У переддень новорічних свят в режимі вебінару відбувся розширений старостат ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відбувся за участю завідувачів кафедр, наставників груп та студентів, які з різних причин мають академічні заборгованості за результатами зимової сесії. У певному сенсі нарада буквально стала продовженням зустрічі ректора Станіслава Ніколаєнка з старостами перших курсів всього університету. І проблеми дистанційного навчання та успішності студентів там теж обговорювались. Особливістю нашого формату була участь не тільки старост, а і студентів-«боржників».

    Вступне слово директора інституту Віктора Каплуна розпочалось з новорічних привітань студентів, колег, всіх присутніх. А потім був аналіз результатів сесії по курсах, групах і конкретних персоналіях. «Ми всі (я звертаюсь і до студентів, і до викладачів) могли спрацювати значно краще. На сьогодні загалом в інституті у 43 студентів є заборгованості за зимову сесію, а у 13 з них – їх більше трьох. Є випадки відсутності повного зв’язку зі студентами, батьками. Основне завдання нашої наради – зрозуміти причини виникнення такої ситуації і спланувати впродовж січня додаткові заходи для її виправлення: проведення індивідуальних консультацій і додаткових занять, відпрацювання занять в очному форматі у випадках відсутності віддаленого зв’язку зі студентом тощо. Переконаний, треба створити всі умови для належного виконання навчальної програми і збереження контингенту студентів» - таке бачення розвитку ситуації озвучив директор.

     Далі старости озвучили своє ставлення і особливості складання сесії в умовах дистанційного навчання, давали оцінку якості забезпечення освітнього процесу через elearn, ефективності використання модульного середовища освітнього процесу, організації комунікації з викладачами і ін.
Важливими та інформативними були включення самих «боржників». У кожного своя історія і причини неуспіху. Кинулось у вічі, що серед 93 учасників наради більшість студентів демонстрували небайдужість і конструктивно формулювали питання саме у площині найшвидшого їх вирішення. Саме такі включення студентів Натана Ясного, Дмитра Тулінова, Вячеслава Дрозда, Миколи Никитюка, Дмитра Костенка дають змогу сподіватись на позитивний результат.
    До дискусії долучались і наставники Лариса Никифорова, Анатолій Мрачковський, Лілія Мартинюк, Віктор Троханяк. Роль кураторів у забезпеченні комунікації між студентом і викладачем у такому специфічному режимі дистанційного навчання не можна недооцінювати. Тут більшість наставників проявляють і креативність, і справжню батьківську турботу до студентів.
    Підсумовуючи результати наради варто сказати, що налаштування робочої атмосфери відбулось. Новорічний перепочинок, напевне, буде корисним для подальшої результативної роботи.
    Користуючись нагодою, хочу долучитись до новорічних привітань: нехай Новий рік стане важливою сходинкою до професійного зростання студентів, а викладачам – терпіння, наснаги і здоров’я!

Олексій Романенко,
заступник директора
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook