Спорт за умов карантину

21 грудня 2020 року

    В умовах карантину можна і навіть потрібно займатися спортом. Фізичні навантаження покращать стан здоров’я. І якщо ви не робили цього раніше, час почати саме зараз. Можливостей – більше, ніж достатньо, для занять спортом вдома. Спортом можна займатись самостійно, завантажити будь-який додаток, що допоможе з комплексом вправ, а найефективнішим видом спорту, на мою думку, є йога.
    Йога - це система рухової активності, яка несе в собі ще й профілактичну функцію. Типовим для гімнастики йоги – є «асани» - канонізовані пози. Кожній вправі пропонується визначене значення, його виконання зв’язується з впливом на різні системи організму, окремі його частини. Наразі використовується тільки 84 асани, а з 32 з них є найбільш важливими.

Для того щоб заняття приносили максимум користі, необхідно слідувати наступним правилам:
- займатись потрібно з позитивним настроєм;
- перед виконанням асан потрібно розминатися;
- не можна початківцям довго перебувати в позі. Кількість поз і час на їхнє виконання повинні зростати плавно;
- заняття повинні проводитися на порожній шлунок (мінімум за 3 години до заняття і 30 хв. після);
- всі асани треба виконувати в стані найбільшого розслаблення, а також необхідно навчитися зосереджуватися на своїх органах.
    Досвід йоги свідчить, що вона корисна у психофізичному розвитку і вдосконаленні, а при виборчих впливах може грати роль ефективного засобу оздоровлення людей, котрі мають відхилення у стані здоров'я і навіть деякі захворювання. Все це здійснюється при дотриманні основоположного принципу йоги - абсолютного зосередження на цілі всіх своїх дій і беззастережному дотриманні рекомендованого способу їх реалізації. Ефективним навантаженням на організм є скакалка. Ця модель — один з найбільш доступних варіантів на ринку зі зручними ручками з неопрена і гумовим шнуром. Розмір скакалки — 275 см, так що вона підійде людям різної комплекції. При правильному і регулярному використанні скакалки — це відмінний інструмент для спалення жиру і кардіотренувань, а також вправ для зміцнення м’язів ніг і преса.

                         Як побороти лінь?
     Оберіть для себе пріоритети. Зробіть список «за» і «проти» тренувань. Подумайте, що для вас важливіше і цінніше — весь день валятися на дивані, поїдаючи смаколики під черговий фільм, чи виділити для себе годинку для того, щоб стати здоровіше, гнучкіше, сильніше, енергійніше, щасливіше. Завжди нагадуйте собі, що під час тренування виділяється гормон радості — ендорфін. Цей гормон є ще у шоколаді, але робіть правильний вибір.

Анна Комарчук,
студентка 4 курсу 2 групи,
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook