Таємний Санта або несподівана радість кожному…

21 грудня 2020 року

    Таємним Сантою називається як і сам обмін, так і кожний з його учасників. Його часто проводять на роботі або у великих сім’ях. Участь зазвичай у цій церемонії добровільна. З наближенням Різдва, згорнуті клаптики паперу з написаними на них іменами учасників, кладуть в капелюх і кожен учасник тягне ім’я людини, якій він буде дарувати подарунок. Окрім імені учасники можуть вказати список бажаних подарунків. Частот заздалегідь обумовлюється максимальна сума витрати на подарунки.

     Призначається час і місце вручення подарунків. Всі приготовлені подарунки, з зазначеними іменами, кладуть на стіл. Іноді можна подарувати особисто, видавши себе, як Санта. Сучасні варіант організації «Таємного Санти», дають можливість організаторам і отримувачам, можливість проводити жеребкування, призначення подарунків в онлайн-режимі.  Ця церемонія відома під назвою Секретний Санта в США, Канаді, Великій Британії…або можна і під назвою Кріс Кіндл. Обидві назви вживаються в Австралії і Новій Зеландії. Всі вони походять від традиційних персонажів, які роздають подарунки на Різдво. В Англії традиційний роздавальник подарунків-Батько Різдво. Бразильський аналог «Таємного Санти», «Таємний Друг», а в Іспанії і іспаномовній Латинський Америці-«Невидимий Друг».

     Благодійна акція «Таємний Санта» була започаткована в Сполучених Штатах. Головна мета- таємно подарувати подарунок тому, хто цього не чекає. Зазвичай ці подарунки вручають напередодні Свята або в день Різдва. З кожним роком ця традиція набирає популярність і захоплює все більші масштаби проведення цієї операції. Немов лотерейний квиток, ви обираєте людину, якій щось даруватимете, хоча про це вона навіть не здогадується, ти паче що це від вас. За традицією «Таємний Санта» був створений для тих хто не має можливості отримувати подарунки, а вже після це стало загальною веселою традицією для всіх.

     До України ця традиція прийшла не так і давно. Популярності набрала за останні п’ять років. Для того, щоб усі були щасливими, багато зусиль не потребується, головне бажання і віра в кожного з нас. Адже робити добро і допомагати тим, хто цього потребує - це найсвітліша справа життя. Давайте творити добро разом!!!

Гавриленко Тетяна
студентка 4 курсу 2 групи
спеціальність «Технологія виробництва і
переробки продукції тваринництва»
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook