Кафедра педагогіки взяла участь у семінарі підвищення кваліфікації заступників директорів з виховної роботи закладів фахової передвищої освіти

16 грудня 2020, 19:12

Підвищення кваліфікації заступників директорів з виховної роботи закладів фахової передвищої освіти 16-17 грудня 2020 р. у форматі онлайн відбулося у Державній установі «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти».

У засіданні взяла участь директор Науково-методичного центру ВФПО Тетяна Іщенко, яка у своєму виспупі-вітанні учасника семінару окреслила місію науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти як провайдеру інноваційних технологій навчання.

Микола Хоменко, заступник директора з навчально-методичної роботи Науково-методичного центру ВФПО, зупинився на головних аспектах підготовки фахівців у закладах фахової передвищої освіти.

Ніна Лихогод, завідувач лабораторії педагогічних інновацій Науково-методичного центру ВФПО, розкрила теоретичні та практичні аспекти інноваційної педагогічної діяльності.

Віртуальними учасниками заходу стали близько 50 освітян. Першого дня до слова були запрошені 11 учасників. Програма семінару передбачала виступ доповідачів, що піднімали актуальні питання, які сьогодні стоять перед фаховою передвищою і вищою освітою: побудова ефективної взаємодії роботодавців і закладів освіти в онлайн форматі (Анастасія Кожухівська, керівник компанії UGEN); роль студентського самоврядування в житті закладу освіти (Світлана Білик, заступник директора з виховної роботи Горохівського коледжу Львівського національного аграрного університету); перспективні напрями спільної діяльності заступників директорів з виховної роботи та психологічної служби закладів освіти (Лілія Морська, психолог вищої категорії); ефективність діяльності заступника директора з виховної роботи та забезпечення можливостей для його професійного розвитку (Руслан Будяк, к. т. н., доцент, директор ВСП «Технологічно-промисловий фаховий коледж Вінницького національного аграрного університету»); створення інформаційно-освітнього середовища відділення – практико орієнтований підхід в умовах дистанційного навчання (Микола Стаднік, методист Новоград-Волинського фахового медичного коледжу; дистанційне навчання – можливості та реалії в умовах адаптивного карантину (Наталія Шевченко, заступник директора з виховної роботи ВП НУБіП України «Ніжинський аграрний коледж»); як писати просто і цікаво (Ірина Сєрова, завідувач кабінетом навчально-методичної видавничої діяльності Науково-методичного центру ВФПО).

Доповідачем на конференцію від кафедри педагогіки була делегована професор кафедри Оксана Васюк, яка виступила із доповіддю «Реалізація ідей В. Сухомлинського в аспекті формування особистості студента». У її виступі були розкриті погляди В. Сухомлинського на основні напрями виховання студентської молоді через призму гуманізму, людяності. Показано конкретні приклади дієвих форм виховної роботи у закладі освіти, що ефективно реалізовують ідеї В. Сухомлинського щодо формування всебічно розвиненої гармонійної особистості за такими виховними напрямками, як громадянське, патріотичне, розумове, моральне, естетичне, трудове та екологічне виховання, де провідним і визначальним напрямом є моральне виховання.

Під кінець виступу Оксана Вікторівна зауважила, що саме у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, зокрема на кафедрі педагогіки, є повний цикл підготовки педагогічних кадрів від бакалаврату, магістратури до докторантури та запросила колег до співпраці у цьому плані.

Олександр Прохорчук,
доцент кафедри педагогіки

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook