Боярський фаховий коледж звітує за 2020 рік

16 грудня 2020 року
     15 грудня 2020 року відбулися збори трудового колективу ВСП «Боярський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України». Для забезпечення карантинних вимог, частина працівників була присутня в залі, а інша – зареєструвалась онлайн.

     На збори завітали ректор НУБіП України Ніколаєнко С.М., доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України та Опальчук Б.В., заступник начальника відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання.

     Директор коледжу Сергій Кропивко у своїй доповіді звернув увагу на основні досягнення та проблеми коледжу в 2020 році і окреслив завдання на 2021 рік. Хочеться відмітити профорієнтаційну роботу, яка дала непогані результати під час вступної компанії. Позитивним є те, що незважаючи на збільшення кількості місць державного замовлення, обсяг загального прийому теж збільшився. Розширився контингент здобувачів освіти з різних областей України. Зросла кількість здобувачів освіти, як на денній так і заочній формах навчання, збільшилась частка студентів, які навчаються за умов договору. Здійснено набір на нові спеціальності «Економіка» та «Транспортні технології». Продовжили навчання в НУБіП України 64 випускники коледжу.

     Звітуючи, Сергій Кропивко наголосив на тому, що робота відділень, циклових комісій була спрямована передусім на підвищення якості освітнього процесу, примноження та модернізацію навчально-методичної та матеріально-технічної бази, підвищення якості практичного навчання.
     У зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції викладачі опанували і застосували у своїй роботі системи дистанційного навчання на платформах Moodle і Google Classroom і ресурсів: Google Meet, Zoom, Skype, Cisco Webex. Розширено сферу застосування інформаційно-комунікаційних технологій шляхом створення власних електронних підручників, посібників, електронних презентацій, тестів, портфоліо, сайтів, навчальних відеофільмів.

     У 2020 році педагогічний колектив закладу налічував 56 особи, в тому числі 16 кандидатів наук. Протягом звітного періоду усі вони брали активну участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях; семінарах та майстер-класах.
     Студенти коледжу протягом звітного періоду брали участь у предметних олімпіадах, різноманітних конкурсах та спортивних змаганнях. Займали призові місця. За останній рік значно покращилася робота з практичної підготовки студентів, збільшилася кількість договорів з підприємствами, організаціями та установами для проходження навчальних та виробничих практик.
     Лабораторія відкритого ґрунту забезпечує їдальню коледжу продукцією власного виробництва для зменшення вартості харчування. Коледж проводить цілеспрямовану роботу щодо наповнення спеціального фонду, який збільшився в порівняні з минулими роками.

     Залишається гострим питання щодо вирішення тепло- та водозабезпечення коледжу. Всі інженерні комунікації застаріли і доводиться витрачати значну частину зароблених коштів на їх підтримку і функціонування. Це не дає можливості повною мірою забезпечити фінансування освітнього процесу. За 2020 рік проведені роботи з розробки проєктної документації щодо блискавкозахисту та протипожежної сигналізації гуртожитку коледжу.

Підсумовуючи звіт, Сергій Кропивко підкреслив, що у 2021 році колективу потрібно зосередити зусилля на реалізації заходів щодо виконання програми «Голосіївська ініціатива 2025», профорієнтаційній роботі та активізувати залучення позабюджетних коштів.

     В обговоренні виступу взяли участь викладачі коледжу Марія Кодинець, Людмила Алєксова, Людмила Радченко, провідний бухгалтер Анна Стельмах, Єгор Осадко, голова студентської ради. Виступаючі відзначили позитивні зміни, які відбулися в коледжі протягом звітного періоду, внесли пропозиції щодо покращення роботи трудового колективу, вдосконалення матеріально-технічної бази.

     Підбив підсумки роботи Станіслав Ніколаєнко, ректор НУБіП України, який не лише відмітив позитивні зміни в роботі трудового колективу, але й зробив ряд зауважень щодо покращення роботи на розвиток коледжу. Він зазначив, що головною вимогою сьогодення є налагодження зв’язків з провідними роботодавцями, народними депутатами та місцевим самоврядуванням, збільшення статей надходження на спеціальний фонд, покращення матеріально-технічної та інформаційної бази, забезпечення якісної освіти тощо.

     Учасники зборів трудового колективу та студентської організації позитивно оцінили діяльність закладу, схвалили звіт директора коледжу та підтримали визначені пріоритети на 2021 рік.


Іванна Гетманьчик,
заступниця директора з виховної роботи

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook