У добру путь - у птахогосподарствах чекають на магістрів-птахівників

15 грудня 2020, 15:22

       Нині птахівнича галузь у нашій країні за обсягами виробництва продукції, її асортиментом та якісними показниками впевнено займає перші місця. Досягнення у кожній галузі значною мірою зумовлені рівнем кваліфікації спеціалістів. Для птахівничої галузі це має особливе значення, оскільки птахівництво України характеризується високим рівнем організації і ведення виробництва, впровадженням сучасних досягнень науки і практики на всіх ланках технологічного процесу, високими вимогами споживачів, як нашої країни, так і закордонних, до якості отримуваної продукції.

      Відповідно до потреб сьогодення організована робота і при підготовці фахівців для птахівничої галузі на кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві.

     Підготовка спеціалістів проводиться у рамках магістерської програми «Сучасні технології промислового птахівництва», при розробці якої враховано специфічні особливості цієї галузі – використання сільськогосподарської птиці різних видів, які характеризуються унікальними біологічними особливостями, запровадження у галузі різних систем і способів утримання птиці, регульований мікроклімат, використання різноманітного технологічного обладнання, напружена епізоотична ситуація у птахогосподарствах, суворий контроль за якістю продукції і виробничого процесу загалом, що зумовлено значними обсягами її експорту тощо. Впродовж трьох семестрів студенти набувають теоретичних знань й опановують навички роботи з сільськогосподарською птицею, мають можливість пройти виробничу практику у сучасних птахівничих господарствах різної потужності, творчо працюють над вибраною темою свого магістерського дослідження.

       Цей рік був непростим для всіх. Ми всі перебудували свою роботу в умовах пандемії. Але результати є, вони нас радують – магістри-птахівники успішно здали сесію, в період з 7 по 10 грудня захистили свої магістерські роботи. Тематика робіт цьогорічних випускників охоплювала сучасні напрями птахівничої галузі – виробництво харчових та інкубаційних яєць, м’яса сільськогосподарської птиці різних видів, порід та кросів, а самі роботи були проведені на базі потужних птахівничих підприємств та невеликих фермерських господарств. Були розглянуті актуальні для галузі питання – прояв продуктивності птиці за впливу різних чинників, підвищення показників якості продукції, використання різноманітного технологічного обладнання, визначено шляхи оптимізації виробництва продукції птахів різних видів. Зазначимо, що дві роботи були присвячені питанням виробництва продукції страусівництва, саме вони викликали найбільшу зацікавленість членів Державної екзаменаційної комісії під час захисту.

     Вже через тиждень відбудеться вручення дипломів нашим випускникам-магістрам. Бажаємо їм знайти гарну роботу, де вони змогли б реалізувати себе як фахівці, отримували б гідну заробітну плату та працювали на користь нам всім!

Прокопенко Наталія Павлівна,
професор кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook