Обираємо майбутню професію ветеринарного лікаря

14 грудня 2020 року
Кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

У рамках профорієнтаційних заходів Національного університету біоресурсів і природокористування України 12 грудня 2020 року було проведено 2 зустрічі онлайн з потенційними абітурієнтами за активного сприяння студентів 2 курсу факультету ветеринарної медицини (ФВМ).

 



Основною метою відеозустрічей було надання інформації про університет, умов навчання в ньому і можливостей майбутнього працевлаштування.
 


 

Професор кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого, доктор біологічних наук Лілія Калачнюк провела 2 відеозустрічі на платформі Zoom-конференції із потенційними абітурієнтами факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України та їхніх старших колег - студентів ФВМ, які запропонували відвідати дані профорієнтаційні заходи:
1) студенткою Бучачцького коледжу ПДАТУ Карнаус Лілією, яка була представлена Анною Якубовською (7 група, 2 курс ФВМ).
2) учнями шкіл Клименко Василієм (Середня загальноосвітня школи № 35, м. Київ), Амонс Андрієм (Школа №104 імені О. Ольжича, м. Київ) і Концевичем Олександром (Ставищенський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів - юридичний ліцей» №2 ім. О.С.Паланського, м.Ставище, Київська обл.) та студентами коледжів Шльонським Максимом (Новоград-Волинський колегіум, м.Новоград-Волинський, Житомирська обл.), Шепель Марією (Новоград-Волинський медичний коледж, м.Новоград-Волинський, Житомирська обл.), які були відповідно представлені студентами 6 групи 2 курсу ФВМ Владиславом Тіторчуком, Алісою Тарасьян, Аліною Сморчковою та Іванною Тюфановою.
 



Окремі світлини відеоконференцій, враження і відгуки її учасників подаються нижче, в яких передається захоплення Національним університетом біоресурсів і природокористування України, особливо факультетом ветеринарної медицини, а також слова подяки професору кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого Лілія Калачнюк за коротку і водночас змістовну інформацію про роль і значення фахівця ветеринарної медицини, а також можливості широкого вибору майбутніх професій в НУБіП України.
 


Лілія Карнаус: «Як студентка Бучачцького коледжу ПДАТУ, маю вибір продовжувати навчання в ПДАТУ або в ЛНУВМБТ ім. С. З. Гжицького або в НУБіП України. Оцінюючи надану інформацію, схиляюся до вибору навчатися на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України».
 


Василь Клименко: «Сподобалась інформативність відеоконференції, радий був чути, що НУБіП, зокрема, ветеринарний факультет співпрацюють з Польщею, тому що я на даний час вивчаю польську мову і для мене це актуально…»
Олександр Концевич: «Вдячний за інформативну конференцію. Було цікаво послухати про кафедру біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого, один із її наукових гуртків і побачити приклад успішного навчання у ЗВО. Після конференції я зацікавився вступом на факультет ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України».
 



Максим Шльонський: «Вдячний своїй старшій двоюрідній сестрі Тюфановій Іванні за пропозицію прослухати інформацію про університет, в якому вона навчається. Її викладач з предмету «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії» Л. Калачнюк у доволі конпактному, але цікавому форматі розповіла нам, як нинішнім абітурієнтам і, можливо, майбутнім студентам НУБіП України про цікавинки ЗВО та навчально-наукові здобутки кафедри, на якій вона працює. Пізнавальною була інформація про 12 корпус, його планування та особливості, про те, як організований навчальний портал «Eleаrn», а саме, сторінка факультету ветеринарної медицини та кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф.Гулого. Також нас було ознайомлено з грантами, конкурсами різних рівнів, в яких беруть участь студенти і молоді науковці факультету ветеринарної медицини».
 



Іванна Тюфанова (студентка 6 групи 2 курсу факультету ветеринарної медицини): «Я була дуже зацікавлена пропозицією мого викладача з предмету «Біохімія тварин з основами фізичної і колоїдної хімії» Лілії Калачнюк провести серед наших знайомих абітурієнтів профорієнтаційну конференцію. На мою думку, саме такі окремі зустрічі, які проводяться поза часовим періодом вступної кампанії, мотивують та націлюють студентів на вступ до нашого навчального закладу. Для мене ця ідея була особливо актуальною, адже в мене є декілька знайомих, які цікавляться професією лікаря ветеринарної медицини.
 



Нам і абітурієнтам було доступно і легко подано інформацію про наш факультет із його здобутками та працею наукових працівників та викладачів з публікацій на сайті. Власне мені, після півтора року навчання в НУБіП, також було цікаво додатково дізнатися про діяльність в дослідницькій та науковій царинах студентів факультету, а також успіхи випускників. Зацікавили публікації та коментарі про конкурс та робочу програму «Горизонт-2020», фотознімки із міжнародних конференцій, робота студентів з лабораторними приладами та обладнанням лабораторій кафедри, УЛЯБП АПК. Не залишилася без уваги і співпраця з науковцями інститутів НАН України.
 



Як на мене, конференція була дуже інформативною та ефективною з точки зору профорієнтаційного залучення абітурієнтів». Такі зустрічі виявилися дуже корисними, сприяли глибшому розумінню потенційних абітурієнтів суті навчального процесу в НУБіП України та його переваг у порівнянні з іншими ЗВО. У цілому майбутні вступники залишилися дуже задоволеними від представлення інформаційного матеріалу про університет, його ННІ та факультети.
 



Висловлюю подяку кураторам 6 і 7 груп 2 курсу Маріанні Ігнатовській і Роману Димку за виховання у студентів і підтримку в них духу відданості факультету ветеринарної медицини НУБіП України.

Лілія Калачнюк,
професор кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook