Креативні рішення магістрів – проектних менеджерів привернули увагу ректорату

11 грудня 2020 року

09 грудня 2020 року на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту відбувся онлайн захист магістерських робіт спеціальності «Менеджмент» освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» очної форми навчання

На захисті були присутні ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Миколайович Ніколаєнко та проректор з навчальної і виховної роботи, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України, доктор економічних наук, професор Сергій Миколайович Кваша, які задавали магістрам запитання стосовно досліджуваних тем та давали слушні поради по практичній реалізації бізнес-ідей студентів.

Особливу увагу Станіслава Миколайовича привернув проект Мар’яни Позняк з розробки мобільного додатку опанування сценічного мовлення, оволодіння навичками якого значно полегшує спілкування в різних ситуаціях повсякденного життя.

Сергій Миколайович, в свою чергу, відмітив практичну складову представлених робіт, які містили детальні фінансові розрахунки розроблених інвестиційних проектів.

Підвищення ефективності аграрного бізнесу є важливим напрямом економічного зростання. Тому розроблені магістрами бізнес-плани по вирощуванню зелені із застосуванням методу гідропоніки, малини та огірків у закритому ґрунті, а також проект по підготовці та закладці яблуневого саду – це вдале інвестування в майбутнє, тим більше, що представлені розрахунки вражають своєю точністю та економічним обґрунтуванням щодо доцільності реалізації даних ідей (В.Дика, Р.Пєтухов, В.Борсенко, О.Іськова).

Але як же вирощувати фрукти і овочі, не маючи місць їх реалізації та можливості транспортування? Тут нам на допомогу прийшли студенти, які розробили проекти по створенню міні-заводу з переробки яблук, відкриттю магазину здорового харчування «Eko Shop» та створенню фірми з вантажних перевезень (І.Асанішвілі, С.Негоденко, А.Макаревич).

Не менш важливими і заслуговуючими на увагу були проекти по відкриттю центру розвитку дитини і дитячого кафе (Л.Андрійчук, Л.Макаревич), фітнес-клубу та квіткового магазину (В.Тагієва, О.Сарака), бізнес-ідеї з виготовлення та реалізації термодеревини (А.Моісеєнко), відкриття пекарні із бездріжджовою випічкою (Я.Харченко) та розвитку бьюті-індустрії (В.Палій).

Голова комісії, професор Збарський В.К. зазначив, що всі представлені проекти підготовлені на високому рівні, з урахуванням реальної ситуації в досліджуваній галузі і можуть бути використані для започаткування власної справи.

 

Завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, професор Шинкарук Л.В. відмітила індивідуальність і креативність кожного проекту, актуальність поданих ідей, чіткість і логічність фінансових розрахунків. Лідія Василівна також обговорила з випускниками подальшу співпрацю щодо розроблення інвестиційних проектів та успішного впровадження їх в дію.

Ми пишаємося нашими випускниками, які розробили проекти для відкриття та розвитку власного бізнесу і запрошуємо на навчання до магістратури за освітньою програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» всіх, хто ставить перед собою амбітну ціль – мати власний бізнес!

 

Шинкарук Л.В.,
завідувач кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Дергач А.В.,
наставник магістрів УІД та МП

.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook