В'ячеслав Пархоменко - призер чемпіонату України зі спортивного орієнтування 2020 року

8 грудня 2020, 23:54
м. Київ

 

5-6 грудня 2020 року у лісових масивах Пуща-Водиця під Києвом пройшов чемпіонаті України зі спортивного орієнтування (бігом). Призером змагань серед ветеранів в групі Ч60 став В’ячеслав Пархоменко – старший викладач кафедри фізичного виховання.

Поки студенти сидячи вдома на карантині готуються до здачі екзаменів і заліків у дистанційному режимі, окремі фанати-спортсмени незважаючи на карантин, погоду і здоровий глузд зібралися під Києвом помірятися силами хто швидше вміє бігати по лісових стежках і відшукувати за допомогою карти і компаса контрольні точки (КП) намальовані на спортивній карті, та ще й заплатити за таке сумнівне задоволення по 200-300 гривень заявочного внеску за участь у чемпіонаті плюс витрати на проїзд до Києва і місць змагань, проживання, харчування.

У чемпіонаті взяли участь 423 спортсмени з 16 областей України, змагання проводилися серед чоловіків і жінок у вікових категоріях від 12 років до 75 років. У перші справді холодні дні в Україні свою майстерність спортсмени демонстрували на скороченій і надкороткій дистанціях. Окрім фізичної, тактико-технічної майстерності спортсменам довелося продемонструвати свою загартованість, здатність змагатися у будь-яку погоду. А перші зимові холоди і хитрість начальників дистанцій зробили свою лиху справу. На морозі, під час бігу очі спортсменів слизяться, розгледіти, вичитати спортивну карту, номери контрольних пунктів, які потрібно відшукати, стає важче, тому дехто з учасників змагань на дистанції помилялися, відмічалися не на своїх контрольних пунктах і дізнавалися про це лише після фінішу.

Від НУБіП України в чемпіонаті взяли участь: Людмила Смик – студентка 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність журналістика, вона зайняла 7 місце серед юніорок у змаганнях на скороченій дистанції

Олександра Пархоменко - асистент кафедри комп’ютерних наук факультету інформаційних технологій зайняла 7 місце серед жіночої еліти у змаганнях на скороченій дистанції, а найкращий результат серед спортсменів нашого університету показав тренер секції спортивного орієнтування В’ячеслав Пархоменко – старший викладач кафедри фізичного виховання – 3 місце на скороченій дистанції. Організаторам змагань допомагав Євгеній Бриндак – студент 4 курсу факультету конструювання та дизайну, який закінчив свій змагальний сезон і очікує наказу Мінмолодьспорту України на присвоєння звання майстра спорту України зі спортивного орієнтування.

Що ж, спортивний сезон завершився, попереду важкі тренування, щоб потрапити до складу збірних команд міста Києва, України і намагатися якнайкраще виступити на міжнародних змаганнях у наступному 2021 році і при цьому успішно опановувати навчальну програму в університеті, успішно долати нові вимоги, які постали перед студентами, викладачами, спортсменами у сучасних умовах карантину.

Людмила Смик,

студентка гуманітарно-педагогічного факультету

спеціальність журналістика, 2 курс

учасниця змагань

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook