Розпочато захист магістрів з геодезії та землеустрою

8 грудня 2020 року
     Стартував неймовірно цікавий захист студентів денної форми навчання, які вкотре довели, що карантинні заходи, спричинені пандемією коронавірусу COVID-19, не перешкода до сходження на вершину освітнього ступеня Магістр. Пройшовши усі етапи передбачені індивідуальним планом, магістри другого року навчання факультету землевпорядкування перейшли до фінішу – підсумкової атестації. Зовсім нещодавно їхні дослідження були розглянуті на випускових кафедрах, а з початком тижня розпочався їхній прилюдний захист.

     Перша дюжина випускників представили свої дослідження на розгляд екзаменаційної комісії, яку очолив завідувач кафедри економічної теорії, професор Микола Талавиря. До складу комісії увійшли декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, завідувачі кафедр Іван Ковальчук та Ольга Дорош, секретар комісії – завідувач навчальної лабораторії кафедри земельного кадастру Ольга Боришкевич. Традиційно, такі заходи проводяться на платформі Cisco Webex Meetings.
     Захист магістерських робіт проходить із дотриманням вимог Положення «Про підготовку і захист магістерської роботи у НУБіП України», а також «Тимчасового порядку дистанційної роботи екзаменаційних комісій у НУБіП України у 2020-2021 н. р. в умовах адаптивного карантину».

     Усі дослідження перевірено на плагіат

(https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u340/zvit_shchodo_perevirki_na_plagiat_magisterskih_robit_zdobuvachiv_vishchoyi_osviti_osvitno-profesiynoyi_programi_pidgotovki_fahivciv_os_magistr_za_specialnistyu_193_geodeziya_ta_zemleustriy.pdf). Крім того, для підготовки та організації захисту був розроблений і затверджений деканатом «Рекомендований порядок захисту магістерської роботи здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми підготовки фахівців ОС «Магістр» за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» у 2020/2021 н.р. в умовах карантину», в якому вказано дедлайни і детально прописано порядок цьогорічного захисту магістерських робіт.
     Варто відзначити, що магістерські роботи, представлені до захисту є актуальними, цікавими та виконані на реальних об’єктах. Багато результатів впроваджуються у виробництво або мають наукове спрямування. Пишаємось, що майже всі студенти магістратури другого року навчання вже працевлаштовані за спеціальністю. Через що тематика робіт має широкий спектр.

     Особливий інтерес викликали доповіді Карини Кармазіної, Олени Охріменко, Ірини Піддубняк, Євгенія Лазаренка, Олега Федорченка, Андрія Ярошинського, що носять інноваційний або неординарний характер. На всі питання членів екзаменаційної комісії доповідачі давали обґрунтовані відповіді, враховуючи набуті за роки навчання теоретичні знання та певний практичний досвід.

     На онлайн-захисті був присутній проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, а також заступниця начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колеснікова. В цілому, екзаменаційна комісія, врахувавши подані відгуки керівників та рецензентів, високо оцінила результати досліджень здобувачів. Виступаючі отримали оцінки «відмінно» та «добре». Слідкувати за прилюдним захистом можна за посиланням (https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u340/grafik_zahistu_magisterskih_robit_zdobuvachiv_vishchoyi_osviti_osvitno-profesiynoyi_programi_pidgotovki_fahivciv_os_magistr_za_specialnistyu_193_geodeziya_ta_zemleustriy1.pdf).

    Наостанок побажаємо всім здобувачам, які ще чекають на свій захист, бути впевненим та якомога краще представити головні результати дослідження.

 

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook