Вітаємо професора Валентина Андрійовича Яблонського з 90-річчям!

8 грудня 2020 року

 

Дорогий Валентине Андрійовичу!

 

Щиро вітаємо Вас з 90 річним ювілеєм, визначною подією не тільки для Вашої родини та наукової і педагогічної спільноти ветеринарної медицини України, але і для всієї вищої школи, для численних Ваших учнів і колег в країні та за її межами.

Ваш величезний вклад у розвиток освіти, зокрема, розбудови нових та існуючих факультетів ветеринарної медицини, створення нових дисциплін та підручників до них;  розвиток вітчизняної і світової науки, а саме створення наукової школи, спеціалізованих вчених рад, підготовка кандидатів і докторів наук, робота в комітеті з науки та освіти Верховної Ради України, робота на посаді віце-президента Міжнародної асоціації ветеринарної освіти; Ваша політична діяльність, зокрема, участь у прийнятті Конституції України, численних законів, робота у Раді Європи; Ваша патріотична громадянська позиція у відстоюванні історичного минулого і майбутнього України; Ваш творчий доробок, який включає не тільки понад 300 наукових праць, а і автобіографічно-публіцистичні повісті, сценарій до кінофільму та  багато іншого, в повній мірі буде осягнуто лише з роками. Однак все це стало важливою складовою побудови вільної і незалежної України, розвитку вітчизняної науки і освіти, виховання молоді, яка впевнено продовжує цей шлях.
А нині з великою вдячністю за зроблене, бажаємо Вам гарного і міцного здоров’я, щастя в родині, часу і творчої наснаги для здійснення тих справ, які Ви намітили, і неодмінного руху вперед до здійснення мрій. Нехай доля сторицею віддячить Вам за невтомну працю. Як писала Ліна Костенко:
 «…А як же людина? А що ж людина?
Живе на землі. Сама не літає.
А крила має. А крила має!
Вони, ті крила, не з пуху-пір'я,
А з правди, чесноти і довір'я.
У кого – з вірності у коханні.
У кого – з вічного поривання.
У кого – з щирості до роботи.
У кого – з щедрості на турботи.
У кого – з пісні, або з надії,
Або з поезії, або з мрії….».
     
Многая і благая Вам літа!
Колектив факультету ветеринарної медицини НУБіП України
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook