Відбулась остання лекція у цьому семестрі з дисципліни «Фізіологія тварин» для студентів спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза»

3 грудня 2020 року

Ось і настав час останньої у цьому семестрі лекції з фізіології тварин для студентів факультету ветеринарної медицини спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза», яку було прочитано on-line 2 грудня студентам 11 групи. Тема лекції - «Обмін речовин та енергії у тварин». Дистанційне навчання для студентів за цією спеціальністю забезпечують доктор ветеринарних наук, професор Валентин Карповський, доктор ветеринарних наук, доцент Олена Журенко та кандидат ветеринарних наук, доцент Дмитро Криворучко.


Студенти ознайомилися з питаннями обміну речовин, який безперервно відбувається в організмі тварин, і є основою життєдіяльності живих організмів. Саме він забезпечує речовинами та енергією клітини, відтак можливі їх ріст, розвиток, взагалі існування. В основі обміну речовин лежать складні фізико-хімічні процеси.
З обміном речовин тісно пов’язані такі властивості організму як збудливість, ріст, розвиток, розмноження, рухливість, спадковість і мінливість. Лектором було доведено, що виробництво тваринницької продукції є також наслідком комплексу складних обмінних процесів у організмі. Досконале вивчення їх закономірностей допомагає цілеспрямовано підвищувати продуктивність тварин.

Студенти уважно слухали та занотовували важливі для них елементи лекційного матеріалу, який також представлений в електронному навчальному курсі.

Отже, навчальний процес завершується. Бажаємо всім нашим студентам успішної здачі екзаменаційної сесії.

 

Віталій Журенко
кандидат ветеринарних наук, старший викладач
кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

 

 
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook