Формування туристичної привабливості мережі еколого-освітніх маршрутів Київської області

3 грудня 2020 року
 
 
 1 грудня 2020 року на базі Навчально- наукового інститут неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся семінар на тему: «Формування туристичної привабливості мережі еколого-освітніх маршрутів Київської області».
 
Ідеологом заходу виступив Департамент екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації з метою висвітлення та популяризації природоохоронних заходів у рамках проекту «Створення еколого-туристичних маршрутів» відповідно до «Регіональної програми розвитку природно-заповідного фонду Київської області «Київщина заповідна» на 2017-2020 роки» для представників органів місцевого самоврядування, працівників об’єктів природно-заповідного фонду, екскурсоводів, студентів туристичних спеціальностей, освітян.
 
 
У зв’язку з епідемічною ситуацією в Україні, семінар проводився онлайн та офлайн. Студенти туристичних спеціальностей та викладачі з різних університетів Києва долучилися до роботи в режимі онлайн за допомогою додатку ZOOM.
 
 
З вітальним словом до присутніх звернулася д.е.н., директор ННІ неперервної освіти і туризму Олена Ковальова, яка наголосила на важливості розвитку туристично-рекреаційної галузі для створення і підтримки позитивного іміджу нашої країни.
 
Головною метою проекту є розробка еколого-туристичних маршрутів. У якості пілотних були обрані Обухівський та Вишгородський адміністративні райони. З презентацією мережі еколого освітніх-туристичних маршрутів Вишгородського та Обухівського районів виступила заступниця голови Всеукраїнської екологічної ліги Олена Пащенко, яка розповіла про значення просвітницької роботи, щодо збереження природної, культурної та історичної спадщини у патріотичному виховання дітей та молоді.
 
 
Про важливість розробки і втілення в життя регіональних туристичних програм, залучення у цей процес новітніх технологій говорила з присутніми начальник управління туризму Київської обласної державної адміністрації Анна Куценко.
 
 
Про доробок у сфері туризму, про плани та перспективи для НУБіП України поділилася з присутніми д.е.н., професор, завідувач кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу НУБІП України Дарія Басюк.
 
 
 
 
 
Перед присутніми виступила координатор природоохоронних проектів ТОВ «Центр екологічної освіти та інформації» Олена Мазуренко, яка презентувала два розроблені маршрути: «Природна та історична спадщина Обухівщини» та «Лісові скарби Вишгородської землі». Вона коротко зупинилася на характеристиці точок інтересу, відповіла на запитання учасників семінару. У перспективах співпраці з Київської обласною адміністрацією – нові туристичні продукти, проведення практики студентів та промоція Київщини як туристичної дестинації.
 
 
Перспективи розроблення інноваційних туристичних продуктів на основі природно – заповідної спадщини в об’єднаних територіальних громадах окреслив голова: Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Роман Корінець. Він зазначив необхідність підвищення кваліфікації спеціалістів ОТГ та експертів – дорадників щодо розвитку сільського зеленого туризму.
 
 
     
 
 
 
Еколого-освітні туристичні маршрути «ЕКО-стежки Київщини» створюються для популяризації природних об’єктів, історико-культурних пам’яток Київської області; впровадження сучасних форм просвітницької роботи з питань охорони довкілля; підвищення туристичної привабливості регіону.
 
ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України продовжує співпрацю з Департамент екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації, ТОВ «Центр екологічної освіти та інформації»,  Всеукраїнською екологічною лігою для популяризації й розвитку туристичної галузі та  підготовки кваліфікованих фахівців.
 
 
 
Катерина Обиход,

 

методист вищої категорії ННІ неперервної освіти і туризму 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook