Викладачі кафедри продовжують знайомитись з міжнародним досвідом досудового врегулювання спорів на ринку фінансових послуг

27 листопада 2020 року
      Завдячуючи наявним багаторічним дружнім стосункам з представниками Офісу Фінансового омбудсмена Польщі (візити в офіс, проведення спільних конференцій) викладачі кафедри банківської справи та страхування мали змогу долучитись до низки конференцій та вебінарів з питань захисту прав споживачів на ринку фінансових послуг.
 

У Польщі фінансовий омбудсмен забезпечує саме позасудове вирішення спорів між клієнтами та суб’єктами фінансового ринку. До завдань Фінансового омбудсмена належить вжиття заходів щодо захисту клієнтів суб’єктів фінансового ринку (страхування, пенсійного, банківського та ринку капіталу), в тому числі: розгляд звернень у визначених випадках, що подаються у зв’язку із незадоволенням із рішенням фінансової установи; надання висновків до проектів правових актів з питань організації та функціонування фінансового ринку, подання до компетентних органів запитів про законодавчу ініціативу чи внесення змін до правових актів із цих питань, медіація.

26 листопада викладачі кафедри взяли участь у Міжнародній конференції фінансового омбудсмена: «Фінансовий ринок та захист споживачів». Захід передбачав роботу в рамках трьох панелей: споживач на фінансовому ринку – перспективи та виклики, фінансовий ринок та фінансові знання, фінансові знання та освіта у викликах для сучасних фінансових ринків (під час пандемії). Електронна конференція транслювалася на платформі Teams. Спікерами конференції були науковці Яґеллонського університету, Краківського економічного університету, Сілезького університету, Лодзького університету, Афінського університету, Університету Любляни, Рієки та Скоп'є.

26 листопада викладачі були учасниками вебінару «Спосіб отримати безкоштовний рахунок тобто основний розрахунковий рахунок».

17 листопада на каналі Youtube колеги кафедри брали участь у Конференції фінансового омбудсмена «25 років служіння захисту фінансів поляків».

https://www.youtube.com/watch?v=f4_LnNa_HyE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2VeGoPlaevUUU3c5bg_MteeZCULtyfZ-KeeF3Vc1VPpNDToZZ_dpQCfSE

          З нагоди ювілею було презентовано Білу книгу, в якій підсумовується багаторічна робота омбудсмена. Під час зустрічі обговорювались причини динамічного зростання скарг на компанії з банківського сектору. Також наведено аргументи проти ліквідації установи, яка вже 25 років успішно підтримує поляків у суперечках із суб’єктами фінансового ринку.

 

18 листопада викладачі кафедри та студенти були слухачами вебінару «Страховий регрес, або коли ми заплатимо за шкоду з власної кишені?». Цікаво було дізнатися, коли і чому страховик може вимагати від нас повернення виплаченої компенсації, незважаючи на те, що придбав страховий поліс відповідальності перед третіми особами.

14 жовтня викладачі та студенти НУБІП України – учасники вебінару «ABC шкільного страхування».

Щиро дякуємо Фінансовому омбудсмену Польщі та представникам Офісу Фінансового омбудсмена за організацію та проведення цікавих вебінарів та конференцій й значний внесок у підвищення рівня фінансової культури науково-педагогічних працівників та студентської молоді в Україні.

  

Віктор Тринчук,
доцент кафедри банківської справи та страхування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook