НУБіП України – це мій вибір: журналісти-першокурсники розповідають про себе та університет

30 листопада 2020 року
НУБіП України

Змалечку Анастасія була закохана у цей світ, активно ним цікавилася, як губка вбираючи в себе безперервний потік інформації, та мріяла... Сьогодні вона зробила перший крок до реалізації своєї мети – стала студенткою Національного університету біоресурсів і  природокористування України.

Наша співрозмовниця – студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика» гуманітарно-педагогічного факультету Тарасенко Анастасія.

Уже початок розмови засвідчив, що респондентка неординарна та творча особистість. На прохання розповісти про себе, Анастасія зацитувала слова-запрошення свого земляка – поета Івана Кірімова:

Іванків – Київське Полісся.
Довкруж ліси, озера і річки,
А ще, як нічка темна, тут чорниці.
Не віриш? Влітку приїзди…

– Іванків – це мальовниче містечко, що на Поліссі, у якому я народилася і проживаю. Українське Полісся – це зачарований світ, де росте прадавній український ліс, де щедро зрошена дощами земля дарує вологу струнким соснам, кремезним дубам, сторічним букам, а кожна галявина зачаровує духмяними ягодами і грибами; де цілюще повітря пахне мохом і сосновою смолою; де річки повноводні, а струмки звивисті, як велетенські змії, що ховаються у лісовій гущаві. А над усім цим – густо-синє небо, яке тоне у чистому дзеркалі озер. До речі, я обожнюю малювати природу та тварин. Змалечку була закохана у цей світ, активно ним цікавилася, як губка вбираючи в себе безперервний потік інформації.

– Анастасіє, чому вирішили здобувати вищу освіту?

– У сучасному світі справжній фахівець обов’язково повинен мати вищу освіту, адже в житті треба розраховувати тільки на себе, а без якісної освіти стати успішною людиною та кваліфікованим спеціалістом дуже важко.

– Звідки дізналися про НУБіП України, та які переваги університету стали вирішальними у виборі навчального закладу?

- Про НУБіП чула давно, оскільки багато знайомих здобувають освіту в цьому навчальному закладі. Більш детальну інформацію отримала із сайту університету, коли прийшов час обирати заклад вищої освіти для навчання. А ще мені зустрілась у житті Семашко Тетяна Федорівна – професор кафедри журналістики та мовної комунікації, спілкування з якою й обумовило мій вибір.
Серед значних переваг НУБіПУ для мене є наявність студентського містечка, компактність якого особливо важлива у період поширення COVID-19, та його місцерозташування – зелена паркова зона. З-посеред інших пріоритетів: навчання та стажування закордоном, що дає можливість отримати подвійний диплом, і вивчення іноземних мов. Я маю особливу цікавість до мов, добре знаю англійську та чудово володію іспанською. У майбутньому планую вивчити ще щонайменше дві мови.

– Чому обрали саме спеціальність «Журналістика» і чим вас приваблює ця професія?

– Професія журналіста багатогранна, творча та цікава, тому саме з нею я мрію пов’язати своє життя, і сподіваюсь проявити свої здібності та талант, адже у XX столітті, яке ще називають інформаційною ерою, якісне донесення інформації у світ надзвичайно важливе.

– Якою ви бачите місію журналіста в суспільстві?

– Журналіст – це людина, яка доносить інформацію світові. Тому, на мою думку, головна місія журналіста – зробити це якісно, сформувавши у людей вірні уявлення про події, які відбуваються у сучасному житті.

– Про що мрієте і де плануєте працювати у майбутньому?

– У майбутньому я хочу працювати як у журналістиці, так і в рекламі, оскільки реклама – це рушійна сила прогресу, заразом це напрочуд складне, деколи витончене ремесло, якому я навчатимусь у Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

Дякуємо Анастасії за розмову і щиро бажаємо реалізувати свої мрії.

Бесіду провела професор кафедри журналістики
та мовної комунікації Тетяна Семашко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook