І чужому научайтесь, − Свого не цурайтесь під таким девізом відбулась Міжнародна науково-практична он-лайн конференція «Європейський досвід та сучасні підходи у реалізації наукової компоненти за ступеневої підготовки фахівців»

28 листопада 2020 року

      26 листопада 2020 р. на кафедрі годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного відбулась Міжнародна науково-практична он-лайн конференція «Європейський досвід та сучасні підходи у реалізації наукової компоненти за ступеневої підготовки фахівців» присвячена проблемам організації ступеневої підготовки фахівців за спеціальністю 204 «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» у контексті Європейського досвіду.

       Проблеми, що обговорювались на конференції були розділені на два блоки:

  • Система ступеневої освіти у Чеській республіці та шляхи реалізації освітньої та наукової компоненти при цьому;
  • Реалізація освітньої та наукової компоненти при підготовці фахівців за спеціальністю 204 «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» з врахуванням стандартів та проектів стандартів освіти за цією спеціальністю.

      Відкрив конференцію та привітав її учасників із початком роботи завідувач кафедри годівлі тварин та технології кормів факультету тваринництва та водних біоресурсів професор Михайло Юрійович Сичов.

       Потому модератор он-лайн конференції професор Михайло Сичов запросив спікерів до слова. Про сучасні підходи у реалізації ступеневої підготовки фахівців аграрного профілю у Чеській республіці доповідав Ph.D. Daniel Falta, заступник декана факультету аграрних наук Mendel University in Brno, який розповів про особливості ступеневої підготовки фахівців аграного профілю у Чеській республіці та ті складності з якими вони стикнулися при її впровадженні.

     Також пан Даніель Фалта надав декілька практичних парад з власного досвіду, які на його думку дозволять українським колегам уникнути багатьох помилок при її реалізації.

       Доктор сільськогосподарських наук, професор Сичов М.Ю. доповів про можливі шляхи реалізації наукової компоненти при підготовці фахівців у світлі затверджених та поданих на затвердження стандартів освіти за спеціальністю «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва».

       Особливу увагу Михайло Юрійович звернув на виклики які стоять перед нами на шляху реалізації ступеневої освіти в Україні:

      З ґрунтовною доповіддю щодо реформування третього рівня вищої освіти в Україні, аспектів проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії кваліфікаційних вимогах до здобувачів доктора наук та доктора філософії, процедури утворення разових спеціалізованих вчених рад виступив Голубев Михайло Іванович, заступник директора департаменту- начальник відділу взаємодії з суб’єктами атестації наукових кадрів МОН України.

       Кожна доповідь супроводжувалася широким обговоренням та численними запитаннями участників до спікерів.

       У обговоренні результатів конференції, учасники відзначили, що захід відбулася на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики.

Завідувач кафедри годівлі тварин і технології
кормів ім. П.Д.Пшеничного,
доктор сільськогосподарських наук,
професор М.Сичов
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook