Навчаємо студентів працювати інтерактивно он-лайн

25 листопада 2020 року

"Без навчання протягом усього життя в сучасному світі не обійтись, адже будь-яка освічена людина має володіти чималим багажем знань. Причому дуже важливо цей багаж постійно оновлювати, інакше важко буде наздогнати стрімкий перебіг життя".

Так як в період карантину не має можливості навчатись очно, всі учбові заклади перейшли на дистанційне навчання. Заміна конспектів електронними ресурсами та новітніми методами навчання, а також постійні консультації з викладачами надають цій формі самоосвіти додаткові переваги. Звичайно, для дистанційного навчання необхідно мати сильну мотивацію і самоорганізацію. Обов'язком кожного викладача є зацікавлення студентів своїм предметом, отримання та закріплення знань.  Так, доцентом кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька Таран Тетяною Володимирівною проведено декілька інтерактивних лекцій он-лайн. Першою проведено лекцію студентам ОС "Магістр", що навчаються за спеціальністю 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" з дисципліни "Екотрофологія" на тему: "Значення вітаміноподібних речовин у харчовому раціоні людини".

Доцент Таран Т.В. ознайомила студентів з планом лекції, доповіла основні тезиси, що розкривають тему та зазначила основні тезиси для обговорення. 

Друга лекція була проведена студентам ОС "Магістр", що навчаються за спеціальністю 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" (після бакалавра) з дисципліни "Гігієна продуктів тваринного походження" на тему: "Гігієна кишкової сировини". Студенти прийняли активну участь в обговоренні основних положень теоретичного матеріалу, а також задавали ряд питань викладачу та один одному, оскільки попередня підготовка до лекції дозволяє не тільки прослухати новий матеріал, а й забезпечує можливість звернути увагу на ряд питань та проблем галузі знань або конкретної теми.

Також в.о.завідувача кафедри Кучерук Марією Дмитрівною була проведена лекція для студентів 3 курсу 7 групи, що навчаються за спеціальністю 211 "Ветеринарна медицина" з дисципліни "Гігієна тварин" на тему: "Гігієнічна оцінка систем утримання птиці". Серед основних питань, якими цікавилися студенти були: стан галузі птахівництва в Україні, сучасні способи утримання та вирощування птиці.

Доцент кафедри Михальська Віта Михайлівна провела лекцію студентам 3 курсу 11 групи ОС "Магістр", що навчаються за спеціальністю 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" з дисципліни "Гігієна тварин" на тему: "Гігієна тваринницьких приміщень. Зонування та благоустрій території тваринницького об'єкту". Прослухавши теоретичний матеріал, на завершення лекції, кожний студент запропонував ветеринарно-санітарні заходи для забезпечення благополуччя тварин та успішної діяльності господарства.

Всі викладачі відмічають, що студенти активно прийняли участь в обговоренні теоретичного матеріалу, оскільки заздалегідь можуть ознайомитися із матеріалом, що викладений на платформі ельорн. 

Доцент кафедри Тетяна Таран

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook