Всесвітній день інформації

25 листопада 2020 року

     Сучасна людина не може уявити свого життя без шаленого потоку інформації. Все, що ми дізнаємося, впливає на розвиток та самоствердження. Кількість інформації передує рівню обізнаності у тій чи іншій сфері. У зв’язку із цим у багатьох країнах світу відзначають Всесвітній день інформації. Дату 26 листопада для відзначення цього дня обрала Міжнародна академія інформатизації. Це організація, яка має статус консультанта в двох радах ООН – Економічній та Соціальній.

     Значення і вплив, який чинить інформація на людину досконально досі так до кінця і не вивчено. Цьому присвячуються численні дослідження, проводиться глибока наукова робота. Ті моменти, які вдається найбільш точно визначити, вказують на те, що інформація в тому чи іншому вигляді є одним з найголовніших компонентів взаємодії в природі людини і оточуючого нас світу.
      В широкому сенсі цього слова - Інформація для людини, це всілякі сигнали і відомості які передаються між людьми усно, жестами або письмово, а також цілий ряд інших способів, спрямованих на передачу і сприйняття деяких даних усіма нашими органами чуття, які потенційно могли б бути відповідно оброблені і виведені на рівень нашої свідомості. У всі часи інформація займала в житті людини одну з найважливіших позицій. Інформаційна сфера існування людей піддавалася і піддається всіляким рухам, коливанням, лавиноподібним наростанням, так званим «інформаційними вибухами» і навпаки обмеженням, скорочень, відомим як «інформаційний голод», а так само ряду інших трансформацій і змін. Завдяки появі нових технологій та комп’ютеризації майже кожної галузі інформація стала невід’ємною частиною існування компаній, підприємств та установ. Навіть з метою саморозвитку ми опиняємося в інформаційному середовищі, з якого і черпаємо свої знання.

     

       На сьогоднішній день більшість інформації ми дізнаємось саме з інтернет-джерела, а ось деякі цікаві факти про Інтернет:
1. Інтернет був винайдений у 1960 році з метою підвищення обороноздатності США.
2. Незважаючи на величезну кількість користувачів, 80% населення світу не користується Інтернетом.
3. Близько третини користувачів Інтернету заходять в мережу, щоб розважитися, 20% шукають тривалих або не дуже тривалих стосунків, а 15% — вчаться, заробляють або просто спілкуються.
4. Аватарка — це не просто картинка, завдяки їй можна скласти повноцінне уявлення про користувача. Чим похмуріше зображення, тим складніший характер людини. Добродушні користувачі віддають перевагу зображенню тваринок, дітей, персонажів коміксів.
5. Близько 70% користувачів мережі Інтернет — чоловіки.

 

        Хоча інформацію можна отримати не тільки з інтернет-джерела. Не варто відкидати книги, посібники, підручники, які вже давно посіли чільне місце в інформаційному осередку. Інформація – це «їжа», яка потрібна мозку щодня, щоб не втрачати життєвого тонусу.

Колісник Юлія
Студентка 4 курсу 2 групи
Спеціальність « Технологія виробництва та
переробки продукції тваринництва»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook