11 ЛИСТОПАДА — МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

11 листопада 2020 року

 

1Рішення відзначати Міжнародний день енергозбереження з’явилось за ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE у квітні 2008 року.

2

Відразу, участь у проекті побажало взяти 20 країн, що дозволило цьому дню отримати статус міжнародного.

4

Головна мета Дня енергозбереження – привернути увагу влади та громадськості до поновлюваних джерел енергії та раціонального використання ресурсів. Економія енергії дозволяє суттєво знизити забруднення навколишнього середовища.

Заходи з економії енергоресурсів в два з половиною – три рази дешевше, ніж виробництво і доставка споживачам такої ж кількості знову отриманої енергії, отриманої з традиційних джерел, які забруднюють довкілля.

Цікаво, що найпростіші та елементарні заходи енергозбереження доступні кожному і можуть бути застосовані в побуті майже повсюди. За допомогою інформаційних та агітаційних заходів люди можуть дізнатись про способи енергозбереження та доступні поновлювані джерела енергії, довідатись чому важливо економити енергію.

3

Наша країна має значні природні ресурси та унікальне для Європи навколишнє середовище, та нажаль, одночасно є однією з найбільш екологічно забруднених країн регіону. До того ж, в Україні енергія використовується найменш ефективно. Водночас, країна володіє багатими природними ресурсами та важливими міжнародними водними джерелами, а отже її промислова діяльність та споживання енергії мають значний вплив на глобальні кліматичні зміни.

Від кожного з нас залежить в якому світі ми живемо зараз і в якому будуть жити наступні покоління.

 Ірина Соколовська, 

викладачка циклової комісії природничих дисциплін

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook