Філософська співпраця кафедри соціальної роботи та реабілітації із МАН України!

11 листопада 2020 року

   Кафедра соціальної роботи та реабілітації Гуманітарно-педагогічного факультету нашого університету традиційно співпрацює з Малою Академією Наук учнівської молоді Департаменту Освіти і Науки України. Цього разу плідна взаємодія відбулась 30 жовтня на дистанційній платформі ZOOM в процесі участі у журі Обласної учнівської науково-практичної конференції «Філософський симпозіум – 2020».


ВПЛИВ ОСОБИСТОСТІ НА ФОРМУВАННЯ СВІТОВОГО ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО ТА МИСТЕЦЬКОГО СПАДКУ

   Викладачі кафедри взяли активну участь у 2,5-годинному заході, який, однак, промайнув ніби поза часом. Таке враження склалось тому, що учнівська молодь, яка презентувала свої дослідження, настільки енергійно і захоплено об’єктивувала свій свіжий погляд на нагальну соціальну, філософську, інформаційну, етичну, мистецьку та літературну проблематику, - що година здавалась миттю.
   У наші непрості часи особливим чином надихають та відкривають нові світлі українські горизонти саме такі запити молоді на реалізацію своїх яскравих ментальних та духовних можливостей. Так, наших викладачів як членів журі цього симпозіуму особливо вразила здатність учнівської молоді до серйозного логічного аналізу історичних, інформаційних, літературних та мистецьких контекстів. Приміром, учасник-доповідач 3-ї секції симпозіуму Дмитро Кравець продемонстрував досить зрілу медіаграмотність та навіть залученість до інформаційної гігієни. В обраній ним темі дослідження «Фактчекінг як сучасний інструмент протидії загрозам в інформаційному медіапросторі» було переконливо подано вміння учнів критично сприймати матеріали з медіапростору, чим часом і нині не можуть похвалитись деякі представники старших поколінь.


Секція 3 Особистість і соціум

   Вже навіть обрані учасниками заходу теми ( «Вплив публіцистики Івана Франка на формування вітчизняної журналістики», «Соціальні мережі та їх вплив на формування особистості сучасного підлітка», «Вплив рок індустрії на формування особистості як соціальний феномен», «Внесок Ахтема Сеїтаблаєва в розвиток та популяризацію українського кінематографа на світовому мистецькому ринку», «Ідея фемінізму: факти і парадокси» та ін.) – демонструють наявність усвідомленої молоддю своєї громадянсько-патріотичної місії, а також прагнення жити у вільній від тоталітаризму та ксенофобії правовій державі. Учні-доповідачі Анна Лабиш, Анастасія Ковальчук, Катерина Герасимова спонукали замислитись над особливостями сприйняття нашою молоддю соціально-культурних феноменів та багатовимірними перспективами реалізації її творчих потенцій. А доповідач Гліб Тоцький, який вразив вільним та яскравим поданням матеріалу, - надав підстави не сумніватись у тому, що такі геніальні вчені, як Нікола Тесла та Ілон Маск (здобутки яких він досліджував), у близькому майбутньому заявлять світові про успішну Україну.

 Доц. кафедри Л. А. Чекаль


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook