Людмила Смик – студентка гуманітарно-педагогічного факультету і Федір Карпович – студент факультету інформаційних технологій призери чемпіонату Києва зі спортивного радіоорієнтування 2020 року

10 листопада 2020 року

7-8 листопада відбувся чемпіонат Києва зі спортивного радіоорієнтування серед дорослих, юніорів, юнаків 2020 року. 

Змагання проходили 2 дні у лісових масивах на Лісовому масиві біля озера Алмазне і селища Зазим’я. У змаганнях серед юніорок 2 місце на дистанції пошуку КП на діапазоні 144 МГц зайняла Людмила Смик – студентка 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність журналістика, 1 група. У другий день змагань – на діапазоні 3,5 МГц Людмила виступила не так вдало – зайняла 4 місце – у прохолодну погоду у приймача, з яким бігла Людмила, дуже швидко «сіло» живлення і довелося в кінці дистанції шукати «лиси» не за допомогою пеленга приймача, а за іншими учасниками. Що ж і таке трапляється, бо вся апаратура з якою виступають і змагаються спортсмени – саморобна виготовлена конструкторами-аматорами з радіоспорту. У другий день змагань 2 місце на цій дистанції зайняла ще одна спортсменка секції НУБіП зі спортивного орієнтування та спортивної радіопеленгації – Олександра Пархоменко – асистент кафедри комп’ютерних наук факультету інформаційних технологій.

Двоє спортсменів університету виступали і в змаганнях серед чоловіків Федір Карпович – студент 2 курсу факультету інформаційних технологій, зайняв 7 місце на дистанції 144 МГц він, і 1 місце на дистанції 3,5 МГц дистанцію довжиною більше 7 км він подолав на 15 секунд швидше за переможця першого дня змагань Сергія Штанько - багаторазового чемпіона світу у цій дисципліні; В’ячеслав Пархоменко – старший викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету керівник секції зайняв 10 і 7 місця відповідно.

Ці змагання були останніми з радіоспорту у складному 2020 році, який виявився досить вдалим для наших спортсменів, усі наші спортсмени стали призерами чемпіонатів України і Європи. Ліга радіоаматорів України в цьому важкому «карантинному» 2020 році зуміла провести 5 чемпіонатів України у різних дисциплінах на різних дистанціях та взяти участь у чемпіонаті Європи.

Змагання відбулися завдяки тому що спортсмени змагаються у лісі на свіжому повітрі, не обмежені простором, завдання спортсмена полягає у самостійному подоланні дистанції, яка досягає довжини 6-8-10 км і більше, без скупчення учасників. Тому Міністерство молоді та спорту України, міські спортивні організації дають дозвіл, видають накази на проведення та участь у подібних «лісових» спортивних заходах, які сприяють зміцненню здоров’я спортсменів, підвищенню їх як спортивної майстерності, так і емоційного духу, настрою у непростий для країни час.

 

  
В’ячеслав Пархоменко,
заступник завідувача кафедри фізичного виховання,
зі спортивної роботи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook