Вебінар на тему: «Популяризація української мови в сучасному світі»

9 листопада 2020, 21:00

 9 листопада 2020 року на базі платформи Zoom куратором групи «БТ-1801» – Богославець В.А. – факультету захисту рослин, біотехнологій та екології було проведено вебінар на тему: «Популяризація української мови в сучасному світі». День для такого заходу був вибраний неспроста. Як всі ми знаємо, 9 листопада відзначається День української писемності та мови.

Українська мова – це мамина колискова, це шепіт вітру в пшеничному полі, це дзвін струмка посеред галявини, це спів солов’я. Вам стало тепло на душі від таких асоціацій? Мені – надзвичайно.

На вебінарі ми розглядали актуальну, як на мій погляд, тему. З давніх часів популяризація мови відбувалась через писемність. Поети, письменники силою свого слова прославляли Батьківщину, сіяли любов до української мови в душі людей. Українська мова, як, мабуть, жодна інша, не терпіла таких знущань та невизнання. “Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема”, – говорив В. Сосюра.

На радість, нині українська мова стає дедалі популярнішою за допомогою (не повірите чому) соціальних мереж. Зараз користуються популярністю блоги українською мовою, а відео в популярній спільноті «Tik Tok» взагалі вважається трендом.

Не останнє місце в популяризації української мови займає кінематографія. Попри слабкий рівень розвитку кіномистецтва, в Україні стає все більше фільмів саме українською мовою та українсьокого виробництва (такі , як «Століття Якова», «Захар Беркут») привертають увагу глядачів далеко за межами нашої держави. Тому, вітаємо працівників культури та дякуємо їм за вагомий вклад у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність. Бажаємо щедрих творчих ужинків, натхнення та людської вдячності за нелегку, але таку потрібну людям працю.

Отже, підбивши підсумки нашого вебінару, ми дійшли висновку, що розмовляти українською мовою модно. Ми маємо пишатися тим, що ми українці; тим, що можемо вважати українську мову – рідною мовою. Маємо пропагувати використання української мови та користуватись нею в повсякденному житті.

 

Шовкопляс Анастасія,

студентка 3 курсу 1 групи

спеціальності "Біотехнології та біоінженерія"

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook