ФАКУЛЬТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК ДОЛУЧИВСЯ ДО ПЛАНЕТАРНОЇ АКЦІЇ ВИСАДКИ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ

5 листопада 2020 року
НУБіП України

Як відомо, викликом номер один у сучасному світі є кліматичні зміни на нашій планеті. Вперше за піввікову історію на останньому засіданні економічного форуму в Давосі визначено, що п'ять найбільших світових ризиків є екологічними. Йдеться про кліматичні катастрофи, втрати біорізноманіття та руйнування наземних і водних екосистем. Вчені зі Швейцарії дійшли висновку, що найефективніший спосіб боротьби з глобальним потеплінням - саджати багато дерев: трильйон, а можливо й більше.

 
     Тому президент Всесвітнього економічного форуму в Давосі Клаус Шваб закликав всі країни світу провести планетарний флеш-моб – висадити до 2030 року трильйон дерев. 
     З огляду на важливість такого заходу, з ініціативи ректора нашого університету Станіслава Ніколаєнка, був оголошений всеуніверситетський флеш-моб висадки дерев на теритоії НУБіП України.
     І 5 листопада 2020 року до такої масштабної акції долучились представники всіх підрозділів університету, для того щоб зробити наш внесок у боротьбі за покращення екології у світі. До участі в заході долучились також голова наглядової ради Микола Томенко, очільник Держлісагентства Василь Кузьович, радник міністра освіти і науки Петро Бернацький та засновник декоративного розсаднику «Єва», член ради роботодавців Роман Золотаревський.
 
 
     Було висаджено більше сотні унікальних дерев і кущів по всій території вишу. Серед них рідкісні клиновидні дуби, різні види клену, барбарису, тису, бундука, черемхи, горіху та інших дерев і кущів.
 
     Слід відмітити що факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК не залишився осторонь. Зокрема виконуючий обов’язки завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів і студенти факультету зі знанням справи та відповідально проводили процес висадки зелених cаджанців. 
 
 
     Символічно також, що цей захід був приурочений і до 77-річниці визволення Києва від фашистських загарбників. Участь в битві за столицю безпосередньо брали студенти і викладачі нашого університету. На вшанування їхнього героїчного подвигу студенти і працівники студмістечка висадили дерева в кампусі.
 Ігор Паламарчук, 
професор кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook