Ощадливий сьогодні — багатий завтра!

30 жовтня 2020 року

 

1У переддень Міжнародного дня економії у групах ОП-31М та Ек-31М викладачкою циклової комісії спеціальних економічних дисциплін ДУДКОЮ Уляною проведено захід «Ощадливий сьогодні — багатий завтра!».

2Захід розпочався із акцентування уваги на значенні та можливих методах заощадження. Також під час заходу викладачкою було висвітлено програми для ведення бюджету, а студенти на практиці мали можливість ознайомитись із функціональними можливостями однієї з програм. Такі програми виконують роль персональних фінансових помічників: надають докладний звіт за доходами і витратами, допомагають дотримуватися плану видатків на місяць, нагадують про регулярні платежі та аналізують чеки.Завданням для студентів було завантажити найбільш зручну програму для ведення бюджету, якою необхідно буде користуватись місяць та, згодом, представити результати використання цієї програми.

Ідея народження свята економії з'явилася в 1924 році, коли в Мілані проходив Перший міжнародний конгрес ощадних банків, присвячений питанням фінансово-кредитної сфери та укладення фінансових угод між країнами. На конгресі взяли участь майже три десятка країн. В останній день цього найбільшого заходу, 31 жовтня, було запропоновано увічнити перші збори ощадбанків, заснувавши в цей день нове свято - Всесвітній день заощаджень і накопичень. Італійський професор Равізза проголосив цю дату Міжнародним днем ​​економії. Пізніше, в 1989 році, Міжнародний день економії був офіційно затверджений директивою ООН і став відзначатися щорічно 31 жовтня.

354

Спочатку свято було націлене на важливість і актуальність економії особистих фінансових заощаджень людей. У багатьох країнах, особливо що розвиваються, серед населення стало популярним саме в цей день прийти в банки і покласти заощадження на свої рахунки. Однак незабаром поняття економії набуло ширшого значення - люди повинні більш відповідально і дбайливо ставитися до розтрати своїх сил і здоров'я, а також використання речей і предметів побуту. Крім речей і грошей економія також повинна охоплювати природні ресурси. На сьогоднішній день економія природних ресурсів, дбайливе їх використання є одним із головних завдань, що стоїть перед людством, адже з кожним роком їх стає все менше.

Бурдаш Уляна,
голова циклової комісії спеціальних економічних дисциплін
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook