Запрошуємо на вебінари Web of Science українською

29 жовтня 2020 року


     Наукова бібліотека НУБіП України запрошує науковців, викладачів та аспірантів взяти участь у серії онлайн-вебінарів, присвячених роботі з платформою Web of Science, яка відбудеться з 4 листопада по 8 грудня 2020 року включно.


   
Запрошуємо на два загальноукраїнських вебінари, початок у традиційний час 16:15. Реєстрацію відкрито. Необхідно перейти за посиланням та натиснути на Register і заповнити анкету. Трансляція проходитиме в Webex підключення можливо лише з техніки з операційною системою вище ХР та оновленими версіями браузерів. Також запрошуємо долучитися до нового формату навчання - 45 хвилинні вебінари з висвітленням тем і відповідями на запитання, що найчастіше звучали протягом 2020 року.

    Звертаємо Вашу увагу на два вебінари для медичних та фармацевтичних спеціалізацій, що відбудуться 3 та 10 листопада з запрошеним лектором Сонєю Андреєвою фахівець по рішенням у галузях наук про життя Clarivate (Barcelona, Spain):


3 листопада, вівторок
Тренди в партнерстві вузів і фармацевтичних компаній.

Як успішно поєднати ваші дослідження з потребами фармацевтичного ринку.
   Університети мають довгу історію співпраці з фармацевтичною промисловістю для просування своїх досліджень, але модель «продаж ліцензії за найвищу ціну» принесла дохід тільки кільком дослідним установам, а деякі організації навіть втратили кошти в гонитві за незатребуваними патентами і невигідними партнерськими відносинами.
   Розуміння дослідного ландшафту в комерційних організаціях може допомогти академічним установам більш усвідомлено підходити до вибору партнерів для поліпшення охорони здоров'я і продемонструвати потенційний вплив досліджень установи на життя пацієнтів.
Реєстрація:
10:00 (київський час) - https://bit.ly/2HADI7C


10 листопада, вівторок
Пошук нових мішеней недрібноклітинного раку легені - але наскільки вони нові?
   Вебінар про нові способи вивчення загальнодоступних наборів даних про недрібноклітинний рак легень (НМРЛ), для пошуку нових підходів боротьби з цим захворюванням. Зокрема, буде продемонстровано як за допомогою інструментів Cortellis Clarivate можна оцінити новизну вашої мети і важливість цього процесу. Показані останні тенденції в дослідженнях раку легенів і нові методи визначення мішеней в т.ч. з використанням аналізу генної експресії.
Реєстрація:
10:00 (київський час)
- https://bit.ly/2HHdh0d


4 листопада 2020
Тема:  Профіль установи у Web of Science: створення, корегування, використання
Тези: Чому і які складнощі можуть виникати з ідентифікацією та коректною оцінкою публікаційної діяльності установи? Який масштаб втрат може бути, на що і як це може вплинути? Функції профілю установи. Які документи можуть (не)бути представлені в профілі. Як додати чи видалити зайві публікації. Що робити якщо назва установи змінилася? Які показники можна розрахувати у Web of Science Core Collection та InCites. Як створити перелік документів певної установи, за певні роки у певному форматі. Відповіді на запитання.
Реєстрація:
16:15–17:15 -
https://bit.ly/31FPdSr

11 листопада 2020
Тема: Публікаційна стратегія науковця
Тези: Вебінар у формі відповіді на часті запитання: Що дає науковцю публікація в міжнародному виданні? Як обрати видання для публікації? Скільки коштує? Де опублікуватися безкоштовно? В яких журналах більше статей за моєю темою за останні роки? Як зберегти перелік таких видань? Що таке високоцитована робота? Чи є обмеження за кількістю авторів, установ, посилань в переліку літератури? Як швидко статтю прорецензують і надрукують? Структура статті, правила оформлення. Як швидко і без помилок оформити публікацію за форматом видання Що можна/не можна робити зі статтею після публікації? Перевірка індексації видання у Web of Science Core Collection. Відповіді на запитання, що буде поставлено в реєстраційних анкетах.
Реєстрація:
16:15–17:15 -
https://bit.ly/2ToQGYH

   Вісім тем протягом листопада/грудня у 45 хвилинних вебінарах російською мовою, оскільки трансляціє іде на 11 країн. Кожен вебінар повторюється 3 рази ( в розкладі час київський) протягом дня – обирайте зручний час.

4 листопада 2020, середа
Web of Science: Пошук і аналіз грантової підтримки
  Інформація про грантову підтримку часто вказується в публікаціях. З 2008 року ці дані також індексуються в Web of Science Core Collection і при необхідності доповнюються з інших джерел. Які фонди фінансували цікавлять нас дослідження? Що фінансував певний фонд? Які вчені нашої країни отримували фінансування від даного грантодателя? Як з ними зв'язатися? Які публікації були у вчених в рамках даного проекту? Як зберегти отримані дані? На що варто звернути увагу при підготовці грантової заявки? Відповіді на ваші питання.
Реєстрація:
6:00–6:45 (київський час) - https://bit.ly/3oE7bi2
9:00–9:45 - https://bit.ly/3mpC73n
12:00–12:45 - https://bit.ly/37LXHv8

6 листопада, п’ятниця
Різноманіття ідентифікаторів авторів: Publons, ORCID, ResearchGate, Google Scholar
У чому складність ідентифікації робіт вченого? Які шляхи вирішення даної проблеми є? Навіщо таке розмаїття профілів? Чи можна обмежитися одним? Хто має право і повинен заповнювати авторські профілі? Як спростити роботу з профілями? Чому скрізь різний індекс Хірша? Відповіді на ваші питання.
Реєстрація:
6:00–6:45 -
https://bit.ly/34x0bvl
9:00–9:45 -
https://bit.ly/3kyHpJz
12:00–12:45 -
https://bit.ly/3e7xvvV

11 листопада, середа
EndNote: оформлення бібліографії статті за форматом журналу в один клік
Які формати оформлення списків літератури існують? За яким форматом оформити список літератури в обраному виданні? Де його знайти? Що таке референс-менеджери? Як налаштувати роботу EndNote? Як створити і наповнювати колекцію? Чи можна додати інформацію про статті самому? Використання Cite While You Write ™. Відповіді на ваші питання.
Реєстрація:
6:00–6:45 -
https://bit.ly/3jxR15R
9:00–9:45 -
https://bit.ly/3kyHGw5
12:00–12:45 -
https://bit.ly/3ksMVxf

12 листопада, четвер
Оцінка активністю публікацій організації за допомогою WoS and InCites
Коли, навіщо і кому необхідно оцінювати публікаційну діяльність організації? Як створювати і експортувати в певному форматі список публікацій організації за певні роки? Які роботи (не) можуть потрапити в профіль організації? Як створити і підтримувати профіль в актуальному стані? Які показники можна подивитися? Як організації знайти найбільш оптимальних партнерів для виконання проекту по своїй темі? Відповіді на ваші питання.
Реєстрація:
6:00–6:45 -
https://bit.ly/2HD7w3k
9:00–9:45 -
https://bit.ly/3mDKIjp
12:00–12:45 -
https://bit.ly/35GUytX

1 грудня, вівторок
Вступ до Наукометрія
Іноді наукометричні показники використовують не за призначенням, що призводить до нерозуміння можливостей і цінності даної науки. Розглянемо цілі, завдання та функції наукометрії. Абсолютні і нормалізовані показники, їх можливості і обмеження. Коректне і некоректне застосування. Відповіді на ваші питання.
Реєстрація:
6:00–6:45 -
https://bit.ly/3julcLf
9:00–9:45 -
https://bit.ly/2JbCzEj
12:00–12:45 -
https://bit.ly/3dXJsV4

3 грудня, четвер
Пошук в пристатейний літературі: доступні скарби Web of Science
На платформі Web of Science проіндексовано понад 1,8 млрд посилань пристатейної літератури. Аналіз цих даних дозволяє подивитися: де, коли, ким цитувалися ваші роботи, опубліковані у виданнях, що не проіндексовані в Web of Science. Як зберегти ці дані? Дізнатися як певна робота вплинула на розвиток наукового напрямку. Відповіді на ваші питання.
Реєстрація:
6:00–6:45 -
https://bit.ly/34wMuwj
9:00–9:45 -
https://bit.ly/37LDFki
12:00–12:45 -
https://bit.ly/34ufAfS

7 грудня, понеділок
Підібрати журнал для публікації і не помилитися з вибором
У світі понад 100 тисяч журналів, які стверджують, що вони є науковими. За якими критеріями вибирають журнал для публікації? Чи можна опублікуватися безкоштовно? Якщо журнал відкритого доступу, то яка ціна? Як перевірити індексується це видання в Web of Science Core Collection? Що таке хижацькі видання? Які у них є відмінні риси? Відповіді на ваші питання.
Реєстрація:
6:00–6:45 -
https://bit.ly/3dXcQe4
9:00–9:45 -
https://bit.ly/2HBFmpG
12:00–12:45 -
https://bit.ly/34yVm4K

8 грудня, вівторок
Web of Science: новий інтерфейс, нові можливості, нові функції
З січня 2021 року у Web of Science буде новий інтерфейс. Що зміниться? Як користуватися? Які нові функції є? Покрокове відеокерівництво для початківців і досвідчених користувачів. Відповіді на ваші питання.
Реєстрація:
6:00–6:45 -
https://bit.ly/37K2e11
9:00–9:45 -
https://bit.ly/2HGsgXP
12:00–12:45 -
https://bit.ly/3mq5in1


Вебінари англійською та мовами Євросоюзу за посиланням : https://clarivate.libguides.com/home

Лариса Мельничук,
заступниця директорки з
інформаційних технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook