Ректорат: контролюємо навчальний процес і організовуємо дні відкритих дверей

27 жовтня 2020 року
     27 жовтня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене онлайн засідання ректорату. Головними питаннями були безпека і здоров’я кожного члена колективу, якісний освітній процес, підготовка до опалювального сезону та збереження енергоресурсів, осінні польові роботи в навчально-дослідних господарствах, набір слухачів на підготовче відділення та планування роботи на листопад. Але про все за порядком.

     Заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко доповіла про перебіг дистанційного навчання в умовах пандемії. Відповідно до рекомендації Міністерства освіти і науки, рішення вченої ради був змінений графік навчального процесу і в разі нормалізації ситуації із захворюваністю вже 16 листопада очікуємо студентів 2-4 курсу на очне навчання. Наразі ж триває дистанційне навчання: завдяки співпраці з корпорацією Cisco науково-педагогічні працівники отримали 850 акаунтів, які потрібно усім активувати та використовувати. Середня участь студентів в заняттях складає 88%. Найорганізованіші – на факультетах землевпорядкування та ветеринарної медицини, а звернути увагу на приєднання студентів до онлайн занять потрібно деканатам та викладачам факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології і економічного. Загалом же кожного тижня проводиться 97-100% лекцій та семінарів до передбачених розкладом. Навчальний відділ має усі посилання на заняття та вибірково здійснює контроль за ними. Окрема увага й роботі з університетським навчальним порталом – статистика свідчить про його активне використання в навчальному процесі. Декани факультетів ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, агарного менеджменту Анатолій Остапчук, захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць і директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун доповіли про перебіг навчання в їхніх підрозділах. Наголошувалося, що усі викладачі повинні опанувати і володіти сучасники комунікаційними технологіями. Навчальному відділу, деканатам, дирекціям доручено перевірити онлайн заняття завідувачів кафедр та старших колег з метою надання їм необхідної технічної допомоги.

     Про стан підготовки до опалювального сезону проінформували проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко та головний механік Петро Виштак. Вони запевнили у технічній готовності здійснити пуск тепла відповідно до регламентів та чинних нормативно-правових актів – якщо середньодобова температура за три дні буде меншою 8 градусів за Цельсієм. Першими отримають тепло гуртожитки, а згодом і навчальні корпуси.

     Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств та навчально-виробничої практики Василь Туринський доповів про завершення посівної кампанії та початок збору врожаю кукурудзи. Участь у всіх технологічних процесах брали й студенти університету, які проходять там практику. Грунтовний аналіз діяльності господарств читайте згодом на офіційному сайті університету.

     Заступник начальника відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Оксана Багацька проінформувала про набір 87 слухачів підготовчих курсів для вступу в університет та складання зовнішнього-незалежного оцінювання. Для них заняття розпочалися дистанційно 24 жовтня. Набір триває, тому для бажаючих є шанс збільшити свої шанси вступу на державну форму навчання.

     Плани заходів на листопад коротко презентували перший проректор Ігор Ібатуллін – використання коштів на наукові дослідження та звітна кампанія, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша – повернення студентів в аудиторії з 6 жовтня та захист магістерських робіт, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук – ліквідація заборгованості в сплаті за навчання та проживання і відкриття Центру Конфуція, проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко – завершення ремонтних робіт і початок опалювального сезону. Учений секретар Оксана Барановська представила зведений план діяльності ректорату на листопад, який традиційно публікується в календарі на офіційному сайті університету.

     За пропозицією начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна ректорат погодив продовження оренди об’єктів.
     Останнім питання порядку денного став розгляд виконання програми енергозбереження у серпні-вересні. До його обговорення долучилися керівники господарських служб, коменданти навчальних корпусів та завідувачі гуртожитками. Проректор Валерій Іщенко представив цифри і зазначив, що у цьому році економія значна, але через карантин. А усім підрозділам і відповідальним потрібно більш ретельно контролювати витрати води та енергоресурсів.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив десять спільних завдань. Перше: дистанційне навчання – це спільна велика і відповідальна праця, як викладачів, так і студентів, що потребує максимальної концентрації зусиль. Друге: потрібно надавати допомогу хворим - співробітникам з бюджету, студентам з благодійного фонду. Третє: контролювати відвідуваність занять, особливо студентами, що продовжують проживати в гуртожитках. Четверте: до кінця фінансового року маємо ефективно виконати бюджет і освоїти кошти. П’яте: під час співбесід декани і директори отримали персональні завдання і вони повинні бути виконані. Шосте: початок опалювального сезону в передбачені нормативами строки. Сьоме: спланувати і провести до нового року дні відкритих дверей онлайн – окремо для випускників шкіл Київщини, усієї країни, коледжів та технікумів. Восьме: поліпшити публікаційну активність у виданнях, включених до міжнародних наукометричних баз. Дев’яте: ретельно підготуватися до перевірки господарської діяльності держаудиту. Десяте: використати погожі дні для озеленення території університету.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook